SÉTA

2007.03.28. 14:54

„A lányok, a lányok, a lányok angyalok…”

A fontosabb dolgok mellett szerepet játszanak életünkben a kiegészítő tevékenységek is. Ha ezeket nélkülöznünk kellene, nem lenne kiegyensúlyozott az életünk. Ha belegondolunk mi lenne velünk nélküle…

Sinkovicz Emese, Dózsa középiskola, Kiskunmajsa

Én is ezt tettem a minap, s bevallom őszintén, nem tetszett a végeredmény. Ha le kellene mondanom a hobbimról, egy világ dőlne össze bennem.

Számomra fontos a mazsorett. Mikor döntenem kellett, hogy mit is szeretnék jobban, akkor arra kellett rájönnöm, ha talán nem is mindennél, de jó néhány dolognál fontosabb. Aki szívből táncol nap mint nap, nehezen válik meg a botoktól.

A kiskőrösi mazsorett csoport azóta működik, hogy én megszülettem, és azóta is egy jól működő közösséget alkotnak, illetve alkotunk. Ha óvatosan bepillantok a kisebbek egy-egy próbájára, örömmel látom, hogy mennyit fejlődnek, csiszolódnak vezetőjük, Gmoser György keze alatt. Olykor haragszanak is néhányan Gyuri bácsira, de a siker titka, ha együttműködünk és mindent tökéletesíteni próbálunk.

A jól működő mazsorett élet érdemeként a több alkalommal is megrendezett Országos Ifjúsági Mazsorett Fesztivál nagyon nagy sikert hozott a „hazaiaknak”. A leírhatatlan délutánok esetében nem kérdés, hogy vajon megismételhetjük-e? A környező településekről: Kiskunfélegyházáról és Csengeléről is, de messzebbről is fogadhattunk csapatokat, mint például Debrecenből, Vácról és Siófokról.

Jó érzéssel tölt el, hogy immár óriási hagyománya lett városunkban a mazsorettnek. Számos városi, országos és nemzetközi rendezvény résztvevői a kiskőrösi „mazsisok”.

Legutóbb, március közepén, Balatonfüreden jártunk négy csapattal. Ki kisebb, ki nagyobb sikerrel, de mindenképpen aratott a sok mosolygós leányzó. Még a januárban debütáló Juniorok is taroltak a tavaszi fesztiválon. Ezeknek a sikereknek a révén vettünk részt a két évvel ezelőtt megrendezett Kiskunmajsai Fúvószenekari és Mazsorett Fesztiválon. Nagyon reméljük, ha ismét megrendezésre kerül, meghívást kapunk, hiszen Kiskunmajsa is egy kitűnő fúvószenekarral büszkélkedhet, ráadásul már volt is közös fellépésünk Kiskunlacházán, ahol sikert arattunk.

Mindig nagy lelkesedéssel vesszük a meghívásokat, és örömmel vágunk bele az újabbnál újabb, szebbnél szebb koreográfiák összeállításába. Évente több fesztiválon is részt veszünk, olykor-olykor három-négy csapattal is, és készülünk, mindent beleadunk, szurkolunk és megyünk tovább… Hiszen a szamárlétra hosszú. Végig kell járni, figyelni, okulni, tanulni, fejlődni és hódítani. Saját magam jó néhány évével is bizonyíthatom ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!