Segítünk!

2007.06.26. 10:57

Fenyegetett szomszédok

Fenyegetve érzi magát egy család azóta, hogy a szomszédba önkényes lakásfoglalók költöztek.

T. V.

A szomszédság gyorsan elmérgesedett. Fenyegetik olvasónk családját, rájuk is támadtak már. Sőt, a gyerek nem mer iskolába menni, mert ott is retteg. A panaszosok a saját udvarukra sem mernek kimenni. A rendőrség több alkalommal kint volt, de Õk azt mondták, hogy a család forduljon a jegyzÕhöz. Viszont a polgármesteri hivatalban azt mondják, a rendőrségtől kaphatnak segítséget. Mit tegyenek?

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ebben az ügyben az önkényes lakásfoglalás az, amely a helyi polgármesteri hivatalhoz tartozhat. Ha valóban önkényesen foglalták el az ingatlant, akkor azt a jegyzőhöz kell bejelenteni. Egy ilyen ügy akár a kilakoltatással is végződhet, ami esetleg megoldás lehet. Viszont a többi problémával kapcsolatban az volna célszerű, hogy a panaszos személyesen megy be a rendőrségre, hogy kiderüljön, mi is történt valójában.

Ami biztos: ha bejelentés érkezik, akkor a járőr kimegy, és helyreállítja a rendet. Ez azonban hosszú távon valóban nem megoldás. Meg kellene vizsgálni, hogy történt-e bármilyen bÛncselekmény, például garázdaság vagy testi sértés. Ebben az esetben van lehetősége eljárni a rendőrségnek. A fenyegetéssel ugyanis önmagában nem sok mindent lehet kezdeni. Hacsak nem életveszélyes fenyegetés történt, ám annak is bizonyíthatónak kell lennie.

T. V. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!