Segítünk!

2007.04.12. 09:51

Segítünk: Részjegy, ápolás, kempingezés

Címkék#Segítünk!

Tavaly június 1-jéig egy áfész tagja volt egyik olvasónk. Akkor azonban úgy döntött, hogy felmondja a tagságot, és kilép.

T. V.

Kilépett és visszakapta a százezer forintos részjegyét, de egyebet semmit. Most itt volna az ideje, hogy a szokás szerinti részközgyűlésen kifizessék az osztalékot. A kérdése az, hogy jár-e neki a nem teljes évre – tehát tavalyról az első öt hónapra – valamennyi pénz.

A Kiskunsági Mezőgazdasági Szövetség tájékoztatása szerint abban az esetben jár osztalék, ha a részjegyén felül üzletrésze is volt a szövetkezetben.

* * *

Egyik olvasónk mindkét idős szülője megbetegedett. Mivel nem tud velük mit kezdeni, ezért arra gondolt, hogy felmond a munkahelyén, gondozza az időseket, és ápolási díjat kér majd.

A vonatkozó kormányrendelet szerint ilyen esetben az ápolási díj nem jár alanyi jogon. Olvasónknak erre akkor van lehetősége, ha a területileg illetékes önkormányzat a helyi rendeletben rögzíti, hogy ilyen helyzetben is ad valamennyi támogatást.

* * *

Nem elég megnyugtató a Tiszakécske-Kerekdombon lakóknak az, hogy a fürdő április 28-án kinyit. Mint mondják: sok ellentmondásos információjuk van arról, hogy mi lesz a kempinggel. Sokan ugyanis évek óta lakókocsival járnak oda, és a helyi idegenforgalomnak nem mindegy, hogy jönnek-e a vendégek.

Aggodalomra nincs ok. A fürdő tájékoztatása szerint ugyanis a kemping is kinyit, szintén április 28-ától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!