Segítünk!

2007.03.30. 22:08

Segítünk: Kameráról, percdíjakról

Címkék#Segítünk!

Négylakásos társasházban lakik egyik olvasónk. A tulajdonosok között számos konfliktus van.

T. V.

Az egyik legnagyobb, hogy az egyik tulajdonos bekamerázta a melléképületet. Ehhez azonban a többiek beleegyezését nem kérte. Megtehette-e?

Hasonló problémával évekkel korábban már találkozhattak rovatunkban az olvasók. Dr. Györkis István ügyvédtől megtudtuk: a vonatkozó jogszabály azóta sem változott. A törvény ugyanis csak annyit mond ki, hogy személyiségi jogokat sérteni nem lehet. Azt pedig nyilvánvalóan esete válogatja, hogy mit jelent a személyiségi jogok megsértése.

Önmagában a melléképület bekamerázása ugyanis nem feltétlenül ezt jelenti, hiszen az egyik tulajdonos mindannyiuk értékeinek védelmében is bekamerázhatta a közös használatban lévő melléképületet. A törvény nem mondja ki, hogy ehhez az összes tulajdonos engedélye kellene. Felvételeket készíteni, azokkal visszaélni azonban biztosan nem lehet, hiszen ez már egyértelműen sértené a személyiségi jogokat.

* * *

Előfizetéses mobiltelefon esetén korlátozhatja-e a kimenő hívások engedélyezett keretösszegét az, akinek a nevére szól az előfizetés? – kérdezi egy másik olvasónk.

Ő ugyanis ilyen telefont venne a gyerekének, de attól tart, hogy az egekbe szökik majd a számla. A mobilszolgáltatók szerint erre nincs lehetőség. Erre a célra van viszont kitalálva a kártyás mobiltelefon, valamivel magasabb percdíjakért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!