Programajánló

2006.10.19. 13:47

Október 23-i megemlékezések Gátéron, Fülöpjakabon és Kunszálláson

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak október 23-án, hétfőn délután három órakor a gátéri művelődési házban. Az ünnepi műsorban közreműködnek a község óvodásai, illetve iskolásai. Beszédet mond Püski András országgyűlési képviselő.

H. R.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére ballada és szavalóversenyt rendeznek a felnőtteknek október 23-án, hétfőn délelőtt tizenegy órától, a diákoknak pedig fél háromtól a fülöpjakabi Eötvös József Általános Iskolában. Az emléktábla avatásra és az ünnepi megemlékezésre délután öt órakor a könyvtár bejáratánál kerül sor. Beszédet mond Juhász István, a Móra Ferenc Gimnázium tanára. A rendezvény este hat órakor fáklyásfelvonulással zárul.

Az 1956-os megemlékezés október 23-án, hétfőn reggel kilenc órakor ünnepi szentmisével, majd a polgármester és az alpolgármester eskütételével kezdődik. Ezután délelőtt tíz órakor műsort adnak a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola 8.b osztályos tanulói a templomkertben lévő 56-os emlékoszlopnál. Ünnepi beszédet Kovács Imre polgármester mond. Az esemény koszorúzással ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!