Programajánló

2006.10.16. 15:58

Múzeumvonat ’56 – Gördülő történelem

Az ország 20 nagyvárosát keresi fel október 24. és november 3. között a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit megelevenítő utazó kiállítása. A tárlat rendhagyó módon vasúti kocsikban utazik, fél-fél napot tartózkodva a fogadó város pályaudvarán.

-

A vonat legelső részében egy poggyászkocsiból kialakított klasszikus kiállító terem helyezkedik el, ahol a látogató végigjárhatja az ötven évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc eseményeit, megismerheti a korabeli katonai egyenruhákat és fegyvereket.

A szerelvény második részében nagyképernyős plazma televízión nézhetőek végig az 1956-ról szóló filmek és beszámolók. A multimédiás kocsit követően a korabeli haditechnikát, harckocsikat, lövegeket, szállító járműveket vonultat fel a gördülő múzeum.

A vonat október 24-én indul Budapest Nyugati pályaudvaráról és még aznap délután Salgótarjánban látogatható. Október 25-én délelőtt Egerben délután Miskolcon, október 26-án délelőtt Nyíregyházán, délután Debrecenben, október 27-én délelőtt Békéscsabán, délután Szegeden, október 28-án délelőtt Kecskeméten, délután Szolnokon, október 29-én délelőtt Pécsett, délután Kaposvárott, október 30-án délelőtt Zalaegerszegen délután Szombathelyen, október 31-én délelőtt Győrben, délután Tatabányán, november 1-jén délelőtt Veszprémben, délután Várpalotán, november 2-án délelőtt Székesfehérváron kereshetik fel a Múzeumvonatot az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!