Programajánló

2006.10.11. 09:21

Állati hétvége állatbarátoknak a Petőfi-szigeten

Az Állatok Világnapja alkalmából Állati Hétvége címmel szerveznek programokat a Petőfi-szigeti Ifjúsági Házban, illetve a mögötte lévő rendezvénytéren.

-

Filmvetítés kapcsán a város környékén, vadon élő állatokról beszélgetnek szombaton 14 órától, majd az állatokról emberre terjedő betegségeket ismerteti dr. Szigeti István állatorvos. Háromtól játékos kutyabemutató a rendezvénytéren, amit a keverék kutyák tenyészszemléje követ. Cica szépségverseny kezdődik 17 órakor.

Fotókiállítás nyílik a Gemenc állatvilágáról, míg a rendezvénytéren állatbemutató lesz. Csatlakozhatnak a bajaiak a Fogadj örökbe egy kutyát akcióhoz, a Hesser Gyula Állatmentő Misszió menhelye keres gazdákat. Játszóház és aszfaltrajzverseny is szerepel a kínálatban.

- E jeles nap jó alkalmat kínál arra, hogy felhívjuk a figyelmet az állatok jogaira. A gyerekeket nevelni kell az állatok megfigyelésére, megértésére, tiszteletére és szeretetére - mondta Csobán Judit szervező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!