Hirdetés

2024.04.09. 23:59

Idén is megrendezték a kisnyelvészek és kismatematikusok versenyét a Hungarikum Ligetben

A Bács-Kiskun vármegyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a Lakitelek Népfőiskola idén is megrendezte a Szikszai László kisnyelvész és kismatematikus versenyt a közelmúltban.

PR cikk

A verseny a csoportkép elkészítésével zárult

A rangos megmérettetésnek ezúttal is a Hungarikum Liget Kölcsey Háza adott otthont – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Vetróné Nagy Szilviától. Elmondta, idén 23 iskola 60 diákja mérte össze tudását. Tizenegy határon túli településről – Agyagfalva, Arad, Bácskertes, Bögöz, Kisiratos, Nagyzerind, Pécska, Székelydobó, Zimándújfalu –, és 13 honi kisiskolából – Ágasegyháza, Bócsa, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Homokmégy, Imrehegy, Kaskantyú, Kunpeszér, Ordas, Páhi, Petőfiszállás, Soltszentimre, Tabdi – érkeztek a versenyre. Harmincegy diák magyar nyelvből, huszonkilenc pedig matematikából versenyezett. A lakiteleki döntőbe négy levelezős forduló sikeres teljesítése után jutottak be a 3.-4. osztályos diákok. 

Az egyesületi elnök a versenyt értékelve elmondta, hogy a határon túli iskolák diákjai idén is kimagaslóan teljesítettek, de minden versenyzőre büszkék lehetnek a tanárok és a szülők egyaránt, hiszen ismét bebizonyították, hogy megállnák a helyüket bármelyik iskolában.  

Vetróné Nagy Szilvia arról is beszélt, hogy ez a verseny, amit már hosszú évek óta megszerveznek, nem csak a versengésről szól, ez egy kirándulás is egyben. Szeretnének a kisiskolák diákjainak lehetőséget biztosítani arra, hogy új élményekkel, barátságokkal gazdagodjanak. Ugyanakkor senki sem távozott üres kézzel, hiszen a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által, minden gyermek ajándékot is kapott.  A részletes eredmények a nepfolakitelek.hu oldalon olvashatók.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában