Hirdetés

2024.03.04. 08:40

Több mint 350 csapat részvételével folytatódott a hungarikum vetélkedő

Töretlen a lelkesedés a hungarikum vetélkedő iránt. Ezt jelzi, hogy idén is több mint 350 csapat jelentkezett a Lakitelek Népfőiskola által meghirdetett versenyre. A megmérettetések sorát a napokban a hetedik osztályos csapatok kezdték a Hungarikum Liget Kölcsey Házában.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Hét éve nagy sikerrel rendezzük meg a hungarikum vetélkedőt. Minden évben négy korosztály a 7., 8., 9., és 10. osztályos diákok számára hirdetjük meg a versenyt, amelyre Kárpát-medence szinte minden nemzetrészéből vannak jelentkezők – tájékoztatta lapunkat dr. Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság koordinátora. Elmondta, a csapatoknak három írásbeli fordulót kell teljesíteni ahhoz, hogy az elődöntőbe, vagyis a legjobb tizenhat csapat közé jussanak. A feladatok természetesen a hungarikumokra, a kiemelkedő nemzeti értékekre és a települési értéktárakra koncentrálnak. Az egyik feladat idén az volt, hogy egy képzeletbeli újság, a Szeresd a magyart című magazin címlapját kellett a csapatoknak megszerkeszteni. A címlapon a saját településüket, mint az Év települését kellett bemutatni. Emellett egy totót is ki kellett tölteni, illetve prezentációt készíteni a számukra legkedvesebb hungarikumról. A döntőbe jutott csapatoknak olyan prezentációt is kellett készíteni, amely arról szól, hogy mit hiányolnak a hungarikumok gyűjteményéből. Az elődöntőből 12 csapat juthat tovább a döntőbe. A vetélkedő győztesei nyáron a Hungarikum Ligetben tölthetnek el egy felejthetetlen napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában