Hirdetés

2024.03.01. 23:55

Első alkalommal rendeztek parasportnapot a Hungarikum Ligetben

Első alkalommal rendezték meg a Hungarikum Parasportnapot a közelmúltban a Hungarikum Ligetben. A Magyar Parasport Napjához kapcsolódó eseménynek a Kárpátia Vendégház adott otthont és több mint háromszáz környékbeli általános iskolást láttak vendégül.

PR cikk

Farkas Zsolt paraatlétával (jobbról) Simon Zoltán és Kiss Márton, az esemény főszervezői beszélgettek

A Magyar Parasport Napját idén hetedik alkalommal tartották meg országszerte, azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet a fogyatékkal élők és parasportolók helyzetére – mondta el a megnyitón Simon Zoltán, az esemény szervezője.

A parasportnap házigazdája, Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány elnöke is köszöntötte a főként diákokból álló közönséget. Hangsúlyozta, a Hungarikum Parasportnap az emberi csúcsteljesítmények ünnepe. Mint mondta, mindig csodálkozva nézte, hogy mire képesek a fogyatékkal élő emberek. Hozzátette, oka volt annak, hogy soha nem tudta elfogadni azt a közkeletű közmondást, hogy ép testben ép lélek. Mert a testben ott van a lélek és az a formától függetlenül lehet belül egészséges és erős.  

Felidézte azt is, hogy az elmúlt 30 évben folyamatosan arra törekedtek, hogy úgy töltsék be a Népfőiskolát, hogy nincs különbség ember és ember között, mert minden emberben van érték.

Ezeket az értékeket, értékes embereket ismerhették meg az érzékenyítő parasport napon a környékbeli diákok. Meghallgathatták többek között Farkas Zsolt, félegyházi paraatléta is előadását is. Megtudhatta róla a közönség, hogy néhány éve egy súlyos motorbalesetben vesztette el a bal lábát. Zsolt azonban a tragédia után sem hagyta abba a sportolást. Sőt, hetente ötször jár edzésre, eltökélt célja ugyanis, hogy kijusson a paralimpiára. Kitartása, életereje inspiráló lehet valamennyiünk számára – hangzott el a parasportnapon.

Az eseményen bemutatkoztak a parasportágak, amiket ki is próbálhattak a gyerekek. A rendezvény utolsó részében pedig integrált érzékenyítő váltóversenyen vettek részt a tanulókból és a vendég parasportolókból összeállított csapatok Tisza Zoltán gyógypedagógus, edző irányításával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában