Hirdetés

2024.02.19. 23:59

Gyere velünk Brémába!

A Könnycsepp és Mosoly Alapítvány vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása” pályázati konstrukció keretén belül. A támogatott program azonosító száma NTP-TEHETSEG-23-0051, a támogatás mértéke 2.575.000Ft.

PR cikk

Falu- és gyermeknapra készülődnek a 300 éves településen

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti EGYMI Nyíri úti Iskolájában 2023 decemberétől megvalósuló, „Gyere velünk Brémába! – Komplex tehetségfejlesztő program kettős különlegességű tanulóknak” címet viselő tehetségműhely célja, egy komplex érzelmi megélést biztosító, alkotásközpontú program megvalósítása olyan gyermekek számára, akik a hagyományos iskolai programokban kevésbé kerülnek előtérbe. További célja a résztvevő, különleges bánásmódot igénylő tehetségígéretek mesék iránti érdeklődésének felkeltése vizuális, zenei, mozgásos tevékenységek támogatásával; a mese szereplőinek vizuális megjelenítésével az alkotás örömének átélése, a pozitív alkotó magatartás iránti igény kialakítása; az együttműködés, a tolerancia, az önelfogadás, a mások elfogadásának erősítése, a közös tevékenység öröme, mint érzés megismertetése; az esztétikai nevelés a művészeteken keresztül, a kreativitás, fantázia fejlesztése.

A foglalkozások során a tehetségígéretek a foglalkozásvezetők irányításával Grimm: A brémai muzsikusok c. meséjét ismerik meg és dolgozzák fel, papírszínházi eszközökkel.

A megvalósítási időszakban a résztvevők látogatást tesznek a Mesemúzeumba, ahol a Mesehősök hét próbáján vesznek részt. A Kecskemét környéki tanyán tett kirándulás a tanya, mint helyszín, valamint a főszereplő állatok megismerését szolgálja, a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Holnemvolt Vár majorságának bebarangolása során megfigyelik a gyermekek a háziállatokat.

A tehetségműhely 2024 júliusában kiállítással és papírszínházi előadással zárul, ahol a létrejött szereplőábrázolást és mesefeldolgozást láthatják a nézők.

A pályázat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

                                       


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában