Hirdetés

2023.12.01. 23:55

Tollas Tibor helyesíró versenyen mérték össze tudásukat a kisiskolások

Több mint húsz éves múltra tekint vissza a Tollas Tibor helyesíró verseny, amelyet a Bács- Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete hívott életre.

PR cikk

A verseny ezúttal is a csoportkép elkészítésével zárult

A 3.-4. osztályosok megmérettetésnek minden évben a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Háza ad otthont. Így volt ez a legutóbbi verseny alkalmával is, melyre tizenöt hazai és határon túli iskola 54 kisdiákja érkezett – tudtuk meg Vetróné Nagy Szilvia, főszervezőtől, a Bács- Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesületének elnökétől. Elmondta, a megmérettetésen Arad, Ágasegyháza, Bácskertes, Fülöpjakab, Fülöpszállás, Homokmégy, Majláthfalva, Nagyzerind, Páhi, Zimándiújfalu kisiskolái képviseltették magukat. 

Az elnöktől azt is megtudtuk, nagyon jó eredménnyel zárult a verseny, ahol elsősorban a határon túli magyar iskolák diákjai remekeltek. A vetélkedő két részből állt: tollbamondás és nyelvtani feladatlap megoldása várt a diákokra. A két napos vetélkedő azonban nem csak a versenyzésről, hanem a szórakozásról és a pihenésről is szólt. A gyerekek és kísérőik megismerkedhettek a Hungarikum Liget látnivalóival és az uszodával is. 

A verseny részletes eredményei a nepfolakitelek.hu oldalon olvashatók. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában