Hirdetés

2023.11.30. 00:00

Gombfoci bajnokság a Hungarikum Ligetben

A magyar labdarúgás napján rendezték meg a Tőserdő Kupát a Hungarikum Ligetben. A Magyar Szektorlabda Szövetség versenyének több mint 15 éve ad otthont a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Háza.

PR cikk

Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők

Fotó: Vajda Piroska

A gombfoci versenyre, hivatalos nevén szektorlabda bajnokságra az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, akiket a házigazda, Lezsák Sándor köszöntött. Horváth Imre, a verseny főszervezője, a Magyar Szektorlabda Szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta, a szektorlabda játék – bár még nincs hivatalosan elfogadva – hungarikumnak számít, hiszen teljesen magyar találmány. A szövetség elnöke a szellemi-ügyességi sport történetéről elmondta, kialakulása az 1910-es évekre nyúlik vissza és a futball szeretete hívta életre. A gombfoci nevű futballutánzó játék ügyességi sportváltozata az asztali-labdarúgás egyre népszerűbb lett hazánkban, a baráti közösségek klubokká alakultak és ez adta az alapját később a bajnokságoknak. A sportág fejlődését mutatja, hogy ma már Európa-bajnokságot, sőt világbajnokságot is rendeznek.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában