Hirdetés

2023.09.15. 12:04

Szakmunkás álláslehetőségek Miskolcon és környékén

A képzett szakmunkásokra országszerte, így természetesen Miskolcon és környékén is kiemelt igény mutatkozik. Szaktudásukat számos iparágban és cégnél kamatoztathatják, amit az egyes állásportálok kínálata is alátámaszt.

PR cikk

Ilyen típusú lehetőségek egyebek mellett a MiskolcAllas.hu felületén is elő szoktak fordulni: https://miskolcallas.hu/allasok/szakmunka. Mindenképpen érdemes rendszeresen látogatnia a portált az elhelyezkedni próbáló szakiknak. Íme néhány gyakori példa a szakmunkás álláshirdetésekre!

Szerszámlakatos

A MiskolcAllas.hu korábbi hirdetésében egy fröccsöntő szerszámgyártó miskolci céghez kerestek tapasztalattal rendelkező szerszámlakatost. A pozícióhoz kapcsolódó feladatokat olyan tevékenységek jelentették, mint a szerszámok összeszerelése és illesztése, a polírozási és csiszolási műveletek elvégzése, a szerszám- és készülékelemek összeépítése, továbbá az egyedi szerszámalkatrészek megmunkálása és köszörülése. A munkakör betöltésének alapvető feltételét az 1-3 éves releváns szakmai tapasztalat mellett, a lakatos vagy géplakatos végzettség megléte jelentette.

Villanyszerelő

Villanyszerelői álláslehetőség ugyancsak előfordult már a miskolci állásportál kínálatában, méghozzá több alkalommal is. A pozícióval járó feladatokat ezen hirdetések kapcsán természetesen a tipikus villanyszerelői tevékenységek jelentették, beleértve az elektromos rendszerek tervezését, telepítését, karbantartását és javítását. Az esélyes pályázáshoz pedig általában a villanyszerelői végzettségen túl, releváns szakmai tapasztalatra, és olykor B kategóriás jogosítványra is szükség volt. Emellett a személyes tulajdonságok kapcsán kiemelt fontossággal bírt a pontosság, a precizitás és az igényes munkavégzés képessége.

Gépkezelő

A gépkezelői munkalehetőségek szintén visszatérői szereplői a szakmunkás álláskategóriának. CNC gépkezelőt például már több alkalommal is kerestek a portálon keresztül, de olyan is előfordult, hogy egy folpack-fólia gyártó cég hirdetett gépkezelői pozíciót. Előbbi esetében természetesen a CNC forgácsoló gépek kezelése és műszaki felügyelete, míg utóbbiéban egy fóliafúvógép üzemeltetése jelentette az alapvető feladatot.

A releváns szakirányú végzettség mindkét munkakörnél alapvető követelmény volt, ami mellett a gyártókörnyezetben szerzett tapasztalat, a műszaki irányultság, illetve a jellemzően többműszakos munkavégzésből adódóan a rugalmasság is megjelent elengedhetetlen feltételként.

Szépségipari szakmák

Végezetül a különböző szépségipari szakmákról sem feledkezhetünk meg, hisz a MiskolcAllas.hu kínálatában egyebek mellett fodrász, kozmetikus és pedikűrös álláslehetőség megjelenésére is volt már példa. Az adott területhez kötődő szakirányú végzettség természetesen ezen állások esetében is megkerülhetetlen feltétel volt, ami mellett a vendégcentrikus hozzáállás, a pontosság és a kiváló kommunikációs képesség is gyakran képezte részét az elvárásoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában