hirdetés

2021.10.01. 11:22

Hogyan könnyítik meg a mindennapjainkat az intelligens órák?

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Dragon Images

Szinte csak főzni és vasalni nem tudnak!

A viccet félretéve, az okosóráknak több változata is létezik, akadnak olyan típusok, amik néhány extra funkciót kaptak azon kívül, hogy az időt mutatják, illetve azok a változatok, amik miniatűr számítógépként teszik a dolgukat. Ahogy alig néhány évvel ezelőtt szinte elképzelhetetlen luxusnak és felesleges hóbortnak tűnt, hogy ne a fényképezőgépünkkel fényképezzünk, illetve a számítógépünkről küldjünk e-maileket, úgy az is sokak számára furcsa, hogy ma már az óránk segítségével hasonló dolgokat tudunk megtenni. Ezért nem is meglepő, hogy az utóbbi évek egyik slágeréről van szó, aminek tízmilliói találtak már gazdára.

Fotó: Dragon Images / Shutterstock.com

Miben vehetjük hasznukat?

Miben nem? Az okosórák egyik típusa azokat szolgálja ki, akik sportolás közben szeretnék megfigyelni, hogy milyen hatással van szervezetükre az edzés. Ezek a pulzusszám, a megtett távolság, az elégetett kalóriák mutatásával segítik tulajdonosuk dolgát. Akadnak a mobiltelefonnal összeköthető típusok is, ezek gyakorlatilag a telefon meghosszabbításaként funkcionálnak, így a beérkező hívások jelzése, üzenetekről való értesítés éppúgy a feladatuk része, mint az, hogy biztosítsák a böngészési lehetőséget, illetve például a GPS segítségével segítsenek a tájékozódásban. Az eddigi legjobb okosóra mindenkinek más szempontok alapján került kiválasztásra. Hogy miért? Mert ezek az eszközök nem csak sokat tudnak, hanem szépek is. Így tehát közel sem mindegy, milyen képességű, milyen külalakú darabot választunk.

Hogyan döntsünk?

A legfontosabb eldönteni, hogy mik azok a funkciók, amiket elvárunk egy ilyen eszköztől. Ezután a praktikus tulajdonságok – a kijelző mérete, az akkumulátor kapacitása, saját vagy telefonos SIM-kártya használat, stb. – következnek. Az sem mindegy persze, hogy mintegy ékszerként szeretnénk használni, vagy csak a sportoláshoz van szükségünk egy olyan eszközre, ami három másik tudását forrasztja egy testbe. A Rankito.hu összegyűjtötte a különféle szempontok alapján kiválogatott legjobbakat, aminek segítségével játszva megtalálhatjuk azt, amire szükségünk van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában