Röplabda

2018.02.24. 18:17

Török Roland nem bánta meg, hogy hazatért

Vasárnap 17 órakor újra hazai bajnokit játszik a HÉP-Kecskeméti RC a férfiröplabda NB I.-ben, a sereghajtó Debreceni EAC lesz a hírös városiak vendége. A találkozó előtt Török Rolanddal, a kecskemétiek feladójával beszélgettünk.

Vincze Miklós

Török Roland (balra) tiszteli a debrecenieket, de tudja, hogy kötelező a győzelem

Fotó: Bús Csaba

– Honnan tértél vissza Kecs­kemétre és miért?

– Szolnokról. Fél évet dolgoztam Skóciában, és amikor hazatértem Magyarországra, Szolnokra igazoltam. Kecs­kemétre pedig a nyáron tértem haza, mert azt láttam, hogy nagy dolgok vannak itt készülőben, úgyhogy csábító feladatnak tűnt. Ráadásul tanulok is a sport mellett, és most már az is ideköt.

– Érdemes volt? Megkaptad azt, amiért hazatértél, vagy korai még ez a kérdés, mert a válaszod éremfüggő is?

– Valamilyen szinten természetesen éremfüggő is, hiszen mégiscsak a sikerekért dolgozik az ember, de egyébként már most elmondhatom, hogy jól döntöttem. Nagyszerű társaság alakult ki Kecskeméten az idén. Az alapszakaszban jelenleg a harmadik helyen állunk, de bízom abban, hogy lesz ez még jobb is, hogy tudunk előrébb végezni a bajnokságban. A kupában már bejutottunk a döntőbe, az alap célt tehát teljesítettük, és ott mindenképpen az arany a cél.

Török Roland (balra) tiszteli a debrecenieket, de tudja, hogy kötelező a győzelem
Fotós: Bús Csaba

– Hétfőn Kaposváron veszítettetek el egy kiélezett csatát. Arról mi a véleményed?

– Kaposváron, érzésem szerint, nem játszottunk rosszabbul, mint a hazaiak, utólag a statisztikák is ezt mutatják, sajnos, a döntő szituációkban többet hibáztunk. Mi magas teremhez vagyunk szokva, ott viszont a terem jóval alacsonyabb a kecskemétinél, így rengeteg labdánk fölpattant a plafonig. A küzdőszellemmel nem volt semmi gond. Betegség miatt némileg foghíjasak voltak a soraink, ennek következtében a meccsen nem tudtunk megfelelően cserélni. A többit majd – hogy mik voltak a hibák, mit kellene jobban, másképp csinálni – majd csapatszinten kielemezzük.

– A jelenlegi három dobogós közül nehéz lenne most egy végső győztesre fogadni.

– Ebben van valami. Az biztos, hogy a három, jelenleg a képzeletbeli dobogón álló csapat, a Kazincbarcika, a Kaposvár és a miénk nagyon egy szinten van. Az egymás elleni meccseken mindig az adott, pillanatnyi forma dönt. Szerintem ez látható volt Kecs­keméten, a Barcika ellen is, és ezt mutatta a kaposvári összecsapás is. Bízunk abban, hogy az ilyen időszakokban nekünk áll majd a zászló. E téren persze nem is csak a szerencsében bízunk, hanem próbáljuk úgy időzíteni a formánkat, hogy sikerüljön a magunk javára fordítani az ilyen mérkőzéseket.

– A hétfői meccs alapján jelentős hátrányt jelenthet a rájátszásban, amennyiben a Kaposvárnál lesz a pályaelőny, az emlegetett alacsony mennyezet.

– Azt tudtuk, hogy egy meccset így is, úgy is nyernünk kell Kaposváron, akárkinél lesz a pályaelőny. Ha ők futnak be a második helyre, annak csak annyi lesz a jelentősége, hogy ott kezdünk. De nagyon bízom abban, hogy azokat a hibákat, amiket most ott vétettünk, sikerül redukálnunk, és képesek leszünk jobban koncentrálni.

– Vasárnap mire számítasz?

– Természetesen győzelemre. Ez a találkozó jó alkalom lesz a felkészülésre. A kupadöntő előtt lesz még két bajnokink, amelyeken a döntőre készülve kipróbálhatunk egy-két dolgot, egy-két variációt. Nem arról van szó, hogy lenézném az ellenfelet, mindegyiket tisztelem, de álszerénység lenne tagadni, hogy kötelező győzelemről van szó. A hátralévő két bajnokinkat arra fogjuk használni, hogy a kupára kellőképpen fel­készüljünk.

Török Roland névjegye

Született: Kecskemét

Életkor: 23

Magasság: 191 cm

Testsúly: 86 kg

Poszt: feladó

Mezszám: 1

Eddigi klubjai: Kecskeméti RC, Kazincbarcika, Szolnok

Sikerei: magyar bajnok, magyar kupagyőztes 2013/14-ben a Kecskeméttel, magyar kupagyőztes a Szolnokkal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!