Szabadidősport

2018.02.26. 12:17

Megkezdődött az idei ultrafutás-versenysorozat a szabadidőközpontban

Sokáig úgy tűnt, hogy az idei ultrafutás első versenyét el kell halasztani, de szerencsére nem így lett. Az idő tiszta volt, a pálya száraz, és végül még a nap is kisütött szombaton a kecs­keméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Délelőtt 10 órakor harmincegy ember állt a rajthoz, a 6 órás futásra tizenhatan neveztek. A hideg ellenére kereken 50 versenyző indult el a nap folyamán, 14-től 61 éves korig. A 6 órás futás mellett a 2 órás bizonyult a legnép­szerűbbnek.

Borbély Károly

Talán szintén a hideg lehetett az oka, hogy sok futó, saját bevallása szerint, jobban teljesített, mint amire számított – számolt be a megmérettetésről a szervező Iustitia Egyesület közösségi portálja. Például Fekete-Péntek Szilvia, aki 40 kilométert és 165 métert futott 4 óra alatt, és ezzel a nők között a harmadik lett. Vagy a legfiatalabb futó, Lékó Levente, aki közel 8 kilométert tett meg 1 óra alatt, és ha a később indulók le nem körözik, akár dobogós is lehetett volna.

Külön említést érdemelnek a futók kísérői, akik egész nap biztatták, segítették a versenyzőket.

A hatórás versenyt a férfiak mezőnyében Borsos Attila nyerte (68,515 km), megelőzve Kriminál Istvánt (66,980 km) és dr. Juhász Mihályt (66,813 km). A hölgyek között ketten teljesítették a hatórás futamot, az első helyezett Máté Szabina lett (58,41 km), a második

Kelemen Anett (55,376 km).

Az ultrafutás-sorozat következő megmérettetése májusban lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!