Kiállítás

2023.07.08. 13:15

Vári Boglárka kecskeméti tetováló lett a hónap alkotója – videóval

A Hírös Agóra hónap alkotója Vári Boglárka kecskeméti tetováló lett, viszont a kiállításán nem bőrre vetett műveit tekintheti meg a nagyközönség, hanem a vászonra festett munkáit.

Orosz Fanni Flóra

Vári Boglárka

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Pénteken tartották meg a hónap alkotója, vagyis Vári Boglárka kiállítás-megnyitóját a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ második emeleti bemutatótermében. A hivatalos nyitóbeszéd előtt élőzene fogadta a látogatókat, a terem közepe egy spontán színpaddá alakult, a hangulatról pedig az Amazon's Duo gondoskodott. Néhány dal után a megnyitón köszöntőt mondott Szigeti Kármen művészeti szakíró. A megnyitóbeszéd csaknem olyan különleges volt, mint Boglárka festményei, amiknek fő tematikája közé tartozik a szerelem és az életerő – árulta el beszédében  a művészeti szakíró.

Az alkotót arról kérdeztük, hogy mióta rajzol és fest, illetve mit jelent számára az alkotás.

– Mindig is rajzoltam és festettem, már egész pici koromból vannak emlékeim általam készült firkákról, rajzokról. Nagy részét félre is tették a szüleim. Mindig is ezt használtam önkifejezésnek.

Vári Boglárka azt is elárulta, hogy melyik a kedvenc alkotása.

– Szeretem színeiben, a szabályos és a szabálytalan vonalak együttes megjelenését ebben a képben. A szarka pedig mindig egy szerencsehozó állat volt számomra. Illetve szeretem a jelentését, ami számomra az önmagammal való kapcsolatom, fejlődésem, helyrekerülésem.

Nincs elérhető leírás.

Fotó: Vári Boglárka 

Boglárka kedvence, csakúgy, mint a kiállítás többi eleme is egész júliusban megtekinthetők a Hírös Agórában.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!