Országos

2007.01.31. 15:02

A Valami Amerika sztárjai is rajonganak Loráért

A sikeres díszbemutató után már mozikban Herendi Gábor új romantikus vígjátéka, a Lora. A premieren a sztárok egymás után gratuláltak az alkotóknak és a szereplőknek.

-

Természetesen jelen voltak a rendező, Herendi Gábor régi felfedezettjei, Oroszlán Szonja és Szabó Győző is, hiszen mindkettőjüket a Valami Amerika tette ismertté. Győző eddig Gábor mindkét filmjében szerepelt, a Lora az első, amiben nem, mégis ezt szereti a legjobban:
 
„Annak ellenére, hogy Herendi Gábor előző két filmjében jómagam is szerepeltem, nekem mégis ez az alkotása tetszik a legjobban, nagyon jól sikerült. Egy megható történet, ahol közben mégis jókat kacag az ember. Számomra a legérdekesebb és a legprofibb megoldás, ahogy az idősíkokkal játszik a rendező, ide-oda vált, egy mozaik az egész, ami a végére gyönyörűen kirakódik.” – mondta Szabó Győző.
 

Herendi Gábor eddigi két filmjével – Magyar Vándor és Valami Amerika – több, mint egymillió nézőt csábított már a mozikba, amely magyar viszonylatban egyedülálló. A rendezőről az is köztudott, hogy szívesen fedez fel új, fiatal arcokat, az ő filmjében mutatkozott be először Pindroch Csaba, Szabó Győző, Oroszlán Szonja és Hujber Ferenc is.

Szonja is meghatódva jött ki a teremből és elsők között gratulált az őt felfedező rendezőnek:  „Jó volt látni egy merőben más stílusú filmet, mint amilyeneket eddig rendezett Gábor. Ez az alkotás más, mint az eddigiek, de valahol mégsem. Igaz, hogy egy szomorú történetről van szó – ami olykor drámai – de ez mégiscsak egy vígjáték is. A néző szíve végig fáj, szomorú, izgatott, és mellette mindvégig ott vannak azok a kedves, vidámsággal, boldogsággal teli jelenetek, párbeszédek, amik mind-mind megnevettetnek bennünket, és mosolyt csalnak az arcunkra. Merész és egyben okos vállalkozás volt Gábortól, hogy mert mást csinálni. Nem szabad félni a filmtől, hiszen egy gyönyörű szerelemről szól.” – tette hozzá Oroszlán Szonja.
 
Bízunk benne, hogy az egyedülálló romantikus vígjátéknak új magyar főszereplője, Nagy Péter is ugyanolyan közönség-kedvenc lesz hamarosan, mint elődei. Egy biztos, jó úton jár, hiszen ő képviseli Magyarországot az ifjú tehetségek Berlini Filmfesztiválon megrendezendő Shooting Star programján.

További filmek és klassz programok itt!

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!