Emmi

2018.05.06. 08:32

Az új kormány folytatja a családokért tett intézkedéseket

Olyan családbarát országgá szeretnék tenni Magyarországot, ahol az édesanyák és a gyermekes családok minden lehetséges támogatást megkapnak.

Szeretnénk az eddigieknél is erősebben kifejezni megbecsülésünket és támogatásunkat az édesanyák felé. Ott állunk az édesanyák és a leendő édesanyák mellett minden élethelyzetben: amikor gyermekvállalásra készülnek, amikor várandósak, amikor megszületik az első vagy a második, harmadik gyermekük – olvasható az Emmi – Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleményében.

Amikor úgy döntenek, hogy szeretnének otthon maradni a gyermekkel, amikor a gyermeknevelés mellett tanulni vagy dolgozni akarnak, amikor otthonteremtésbe kezdenek, amikor bölcsőde, óvodába, iskolába járatják a gyermeküket, vagy amikor hosszú évtizedek munkája és a gyermeknevelés után úgy döntenek, hogy szeretnének nyugdíjba menni és már az unokákkal lenni – folytatták.

Kiemelték, hogy a nemzeti kormány ezért vezette be a családi adórendszert, a családi adókedvezményt, a gyed-extrát, és adta vissza a hároméves gyest az édesanyáknak. A családtámogatások 2010 óta folyamatosan bővülnek: 2016 és 2019 között megduplázzuk a kétgyermekesek családi adókedvezményét, már félmillió gyermeknek biztosítunk ingyen étkezést és több mint egymillió gyermeknek ingyen tankönyvet.

Minden eddiginél több pénzzel támogatjuk a családok otthonteremtését és a több gyermeket vállaló családokat segítjük az adósságcsökkentésben: a jelzáloghitel-tartozásból és a diákhitel-tartozásból is jelentős összegeket engedünk el számukra – emlékeztettek.

A minimálbér emelésével együtt a gyed, valamint a diplomás gyed összegét is emeltük, valamint a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj összege is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Januártól a külföldön tartózkodó vagy ott élő magyar édesanyák is kapnak a gyermek születése után egyszeri anyasági támogatást és az egész Kárpát-medencében kiterjesztettük a babakötvényt is – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában