Interjú

2024.06.05. 07:58

Szentkirályi: ha a politikai közösségünk egy irányba szavaz, reális lehetőség, hogy Karácsonyt elküldjük

„A mi politikai közösségünk a legnagyobb és legerősebb Budapesten” – mondta a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2024. május 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Arra készülök, hogy többséget tudok teremteni a Fővárosi Közgyűlésben annak érdekében, hogy a leggyorsabban, a leghatékonyabban lehessen az elmúlt évek semmittevését helyretenni

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Szentkirályi Alexandra, aki szerint Budapestet ismét tiszta, jó közlekedésű, rendezett és nem utolsósorban Gyurcsány-mentes várossá kell tenni.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje kifejtette,

Karácsony Gergely folyamatosan tiltással és drágítással fenyegetőzik ahelyett, hogy alternatívákat, megoldásokat kínálna a gördülékeny közlekedés érdekében.

– Mit üzenne a választóknak, miért szavazzanak önre és a Fidesz–KDNP listájára?

 –Karácsony Gergely egyszer már megkapta a bizalmat a budapestiektől, de ezzel visszaélt, becsapta a választóit. Éppen ezért itt az ideje annak, hogy lecseréljük a régi, Gyurcsány Ferenc által feltett lemezt, és kidobjuk a szemétbe, ahova való. Ehhez le kell váltani Karácsony Gergelyt! Szerénységgel, de kellő önbizalommal kell nekifutni ennek a választásnak. A mi politikai közösségünk a legerősebb és legnagyobb, nemcsak Magyarországon, hanem itt, Budapesten is. Ha ez a politikai közösség egy irányba szavaz, akkor teljesen reális a lehetőség, hogy Karácsony Gergelyéket végre elküldjük. Viszont ahhoz, hogy ez a változás megtörténjen Budapesten, mindenkire szükség van. Mindenkit arra biztatok, hogy június 9-én menjen el szavazni, mert fejben nem lehet leváltani Karácsony Gergelyt. Egyetlen erőteljes fegyver van a kezünkben, ez pedig az a toll, amellyel a jó helyre húzhatjuk az X-et. Bízom benne, hogy az a Gyurcsány-mentes, közlekedhető, tiszta, rendezett város, amelyet én a budapestieknek ígérek, lesz annyira vonzó ajánlat, hogy Gyurcsány helytartója helyett rám bízzák a főváros vezetését.

– Mit tenne a fővárosi fenntartású utak állapotának javítása érdekében?

 –Jelenleg lehetetlenül kevés pénzből kell a fővárosi útfelújítással foglalkozó cégnek gazdálkodnia, ennek eredményeként – Karácsony Gergely tempójában – 98 évente jut idő arra, hogy egy utat felújítsanak. Ez nonszensz. A főváros a tizedére csökkentette az útfelújítási alapot, ami a korábbi hárommilliárd forint helyett már a háromszázmillió forintot sem éri el évente. Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a főváros az éves útfelújítási keret háromszorosát költi el egy ciklusban a Gyurcsány-emberek kifizetésére. Teljesen egyértelmű, hogy ha jó utakat akarunk, akkor több forrást kell erre a területre fordítani. Emellett pedig van egy tervem, amiről már konzultáltam Lázár János miniszter úrral is. Az elképzelés lényege, hogy bizonyos útfelújításokat a főváros a kormánnyal közösen hajtson végre. Erre már csak azért is szükség van, mert az elmúlt öt év semmittevését be kell pótolni, tehát kétszer olyan gyorsan kell dolgozni.

A teljes interjúért kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában