Azonnali kérdések órája

2024.04.08. 16:34

Orbán Viktor: a többszörösére növeltük a börtönben lévő pedofilok számát (videó)

A kormányfő azonnali kérdésekre válaszolt az Országgyűlésben.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. április 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

– A kormány kegyelmi ügyekbe eddig sem szólt bele és ezután sem kíván beleszólni. Ezek a köztársasági elnökre tartoznak – fogalmazott Orbán Viktor a parlamentben, válaszolva a DK-s Arató Gergely azonnali kérdésére. A miniszterelnök elmondta, hogy a pedofiloknak és a pedofilokat segítő személyeknek a börtönben van a helyük.

A többszörösére növeltük a börtönben lévő pedofilok számát

– jegyezte meg a kormányfő. Mint mondta, a kormány feladata kizárni annak a lehetőségét, hogy pedofil bűncselekmények elkövetői vagy annak értintettjei bármilyen enyhítést vagy kegyelmet kaphassanak.

Orbán Viktor jelezte, hogy az igazságügyi miniszternek a dolga, hogy gondoskodjon az igazságügyi rendszernek a gördülékenységéről. Szót ejtett arról is, hogy 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg most ez a szám 663.

Ebben a kormányban vannak következmények

Egyfolytában a magyar embereket segítem

– válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Toroczkai László, a Mi Hazánk parlamenti frakcióvezetőjének azonnali kérdésére, ami a végrehajtói kamara korábbi elnökét övező botrányra vonatkozott.

A kormányfő kijelentette: nem tűnik értelmes javaslatnak, hogy valaki azért ne töltsön be valamilyen állást, mert valamelyik miniszternek az évfolyamtársa volt, nem lehet őket kizárni azon munka lehetőségéből, ami a végzettségük alapján számukra nyitva áll. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy

nem zárkózik el attól, hogy új rendszert dolgozzanak ki a végrehajtásról,

Toroczkainak azt tanácsolta, hogy egy ilyen javaslattal forduljon az igazságügy-miniszterhez.

Ha arra gondolt, ami a végrehajtó kamara elnökével függ össze, akkor ő a bíróság előtt áll a vádak szerint a vele együtt érintett államtitkárral. Egy kormánynak így kell eljárni, ebben a kormányban ennek vannak következményei

– fogalmazott a miniszterelnök.

Napokon belül állami lehet a ferihegyi repülőtér

Átvállaltunk 2010-ben 280 milliárd forintnyi adósságot

– válaszolta Orbán Viktor az LMP-s Kanász-Nagy Máté azonnali kérdésére. A miniszterelnök jelezte, hogy eddig minimum négyezer milliárd forintnyi fejlesztési forrással támogatta eddig Budapestet. Ugyanakkor leszögezte, hogy nem csak Budapestből áll az ország. – Köszönjék meg, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és aránytalanul sokat juttat a kormány a fővárosnak – tette hozzá.

A kormányfő kiemelte, hogy vicc az, hogy a miniszterelnöknek vitáznia kellene a főpolgármester-jelöltekkel. 

„Reményeink szerint napokon belül visszatér a Liszt Ferenc repülőtér állami tulajdonba, és amint ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra fejlesztéséről is”

 – rögzítette Orbán Viktor.

Orbán Viktor: az elmúlt években 4000 milliárd forintot fordítottak fejlesztésre Budapesten
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában