Felháborító részletek

2024.03.03. 08:21

Sok a kérdőjel az újbudai pedofilügyben

A rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens Újbudán, az egyik önkormányzati óvodában. A fiatalemberre pénteken csapott le a rendőrség. A DK-s, momentumos önkormányzat február 23., azaz a rendőrségi adatgyűjtés kezdete óta tudott a nagy felháborodást kiváltó esetről.

MW

Mire várt a DK-s, momentumos újbudai önkormányzat az óvodai pedofilügyben?

Forrás: City Magazin/Hírnyolc

Fotó: BARANYAI ATTILA

Lehetséges, hogy a DK-s és momentumos XI. kerületi vezetés már napok óta tud az ügyről – erről írt pénteken a közösségi médiában az újbudai pedofilügy kipattanása után a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója. Király Nóra úgy fogalmazott: 

Szülők juttatták el hozzám a levelet, melyben a Gazdagréti Óvoda igazgatónője arról tájékoztatta őket, hogy szexuális kényszerítés bűntett elkövetésének gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított a Szivárvány Óvoda egyik volt dolgozója ellen.

A Ficsak-alapító hozzátette: az első információk sokkolóak és felháborítóak.

Király Nóra bejegyzésének önkormányzatra vonatkozó része kapcsán érdemes felidézni, hogy a baloldali vezetésű Újbuda március elsején egy sajtómegkeresésre kifejtette: február 23-a, vagyis a rendőrségi adatgyűjtés kezdete óta tudtak az ügyről. 

A kommünikében azt is állították, hogy korábban az érintett pedagógiai asszisztens munkájával kapcsolatban nem érkezett panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz. A Magyar Nemzet értesülései szerint azonban 

a férfi már jó ideje gyanús volt a szülőknek, s egy kisfiú szülei jelezték is a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusoknak, valamint az intézményvezetőnek. Ám – a lap úgy tudja –, mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában