Érthető reakciók

2024.03.04. 20:35

Gyurcsány pártjának plakátjain közéleti szereplők is ledöbbentek

Nem hitték, hogy ilyen mélységekbe süllyed a DK és annak elnöke – írja a Mandiner. Gyurcsány Ferenc pártjának plakátjain ismert közéleti szereplők is megdöbbentek.

MW

Gyurcsány Ferenc pártjának plakátjai sok ismert embernél kiverte a biztosítékot

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A kegyelmi ügy kapcsán plakátkampányt indított Gyurcsány pártja, a Demokratikus Koalíció, hogy „megmutassák a Fidesz valódi arcát” – írja cikkében a Mandiner oldala. Az általuk kreált óriásplakátokon gyakorlatilag pedofilozzák a magyar kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt. Az akció többeknél kiverte a biztosítékot, Donáth Anna a Momentum elnök azt írta, hányingere van tőle, de a szocialista Molnár Zsolt is bírálta a DK lépését.

NAGY Feró
Nagy Feró gusztustalannak nevezte a Gyurcsány párt plakátjait
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Ilyen szintre még nem süllyedt a DK

A Mandiner megkeresett közéleti szereplőket, hogy mit gondolnak Gyurcsányék akciójáról. Nagy Feró, a Beatrice frontembere megdöbbentőnek és gusztustalannak nevezte kérdésünkre a plakátokat. 

Akik nem szavazták meg a gyermekvédelmi törvényt, most úgy csinálnak, mintha ők lennének a gyerekek legfőbb védelmezői 

– jellemezte a helyzetet.

Ez tipikus kommunista tempó, azzal gyanúsítsd meg a másikat, amit te követtél el

– fogalmazott a zenész. Hozzátette: 

Orbán Viktor is elmondta a parlamentben, hogy hány pedofil került börtönbe a baloldali kormány alatt és hány azóta. Akkor miről beszélünk?

 – tette fel a kérdést. Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítója teljes megdöbbenéssel szembesült a plakátokkal.

Eddig azért ilyen szintre nem süllyedt le Gyurcsány Ferenc és a DK, hogy gyakorlatilag a hazáját és a magyar embereket is becsmérli

– mondta a FICSAK alapítója. Ezt már tényleg  a legalja – tette hozzá.

Mint mondta, a jelenlegi kormány a leginkább pedofilellenes, a legszigorúbb gyermekvédelmi törvényt alkotta meg pár évvel ezelőtt, amit a baloldal meg sem szavazott. A kegyelmi botrány kapcsán pedig további szigorításokat jelentettek be. Hangsúlyozta: 

a FICSAK számára prioritás a gyermekek védelme, amiért mindent meg kell tenni, a legszigorúbb törvényeket kell alkalmazni, az elkövetőkkel és a segítőikkel szemben is. Novák Katalin és Varga Judit lemondott, vállalták a következményeket a hibájukért

 – emlékeztetett Király Nóra.

Gyurcsány Ferenc a gyerekeket használná

Kálomista Gábor producert alapvetően nem lepte meg az akció, szerinte ugyanis aki ismeri Gyurcsány Ferencet és társasága politikai indíttatását, az nem csodálkozik ezen. Szerinte aki 2006-ban, ha kellett kardlapot használva, ha kellett, gumilövedékkel, lovasrohammal támadt a saját népére, az a politikai céljai érdekében mindenre képes.

Sokszor azt gondoljuk, hogy 2006 után már nem lehet mélyebbre süllyedni, de kiderül, hogy lehet. Gyurcsány most gyerekeket próbálja felhasználni saját politika érdekeiért

– mondta a  filmproducer. 

Azok után, ahogy Gyurcsányék viszonyultak a gyermekvédelmi törvényhez, minősíthetetlen ez a kampány. Az az ember, aki saját népére lövet, egyébként sem alkalmas politikai pályára

 – fogalmazott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában