Áldatlan állapotok

2024.02.24. 11:42

Olyan közterek felújításával kampányol Karácsony, amit a kerületek végeznek el

A Szabadság téri játszótér megújítását hirdeti a főváros, miközben az áldatlan állapotokat az V. kerületi önkormányzat elégelte meg és teremtett elő pénzt a beruházásra. Nem ez az egyetlen ilyen eset Budapesten.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2024. január 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

„A Szabadság téren több korosztály számára is a játék élvezetét nyújtó, izgalmas játszótér (ujjá)építése kezdődött meg. Újdonság lesz a több zöldfelület, és a nyári hőségben menedéket nyújtó árnyékos területek kialakítása” – írta a Budapest Városháza Facebook-oldal, és látványképeket is mellékeltek.

Mindez azt a látszatot kelti, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros gondos gazdaként felújítja a korszerűsítésért kiáltó köztereit, parkjait, játszótereit. A valóság ezzel szemben az, hogy Karácsony helyett dolgoznak és forrást áldoznak a kerületi polgármesterek, mert a főváros elhanyagolja Budapest köztereit

– írja a Magyar Nemzet.

A lap megkereste a fővárost, hogy érdeklődjünk a beruházásról, amellyel úgy büszkélkednek, mintha a saját érdemük volna, miközben a munkálatokat valójában helyettük elvégző Belváros önkormányzatát meg sem említik. Több nap elteltével sem kaptak választ a kérdéseikre. Ezzel szemben Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester közösségi oldalán több információt találtunk a felújítással kapcsolatban.

A főváros önkormányzatától átvállalt fejlesztés során a bontási, alapozási munkálatoknál tartunk. A játszóeszközök, utcabútorok egy részét felújításra szállítottuk el. Kiemelt figyelmet fordítunk a fák védelmére, a törzsük körbekerítésével óvjuk az épségüket

– írta Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere.

Karácsony Gergely a napokban kampányolt a Vérmező felújításával, miközben az I. kerületi önkormányzat teremtette elő azt a forrást, amelyből megvalósult a parkrendezés. Még nyáron megújult a Szilágyi Erzsébet fasor útburkolata is, ennek költségét pedig a II. kerületi önkormányzat állta.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában