Közlekedési információk

2023.12.26. 09:09

Utakat kellett lezárni az áradások miatt

Az elmúlt napok csapadékos időjárása, valamint a nagy mennyiségű hó gyors olvadása miatt országszerte áradásokra kell számítani a napokban. A medrükből kilépő patakok lakott területeket is érintenek.

MW

Tűzoltók személyautót húznak ki a megáradt Rábából, Győr belvárosának egyik parkolójában

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Árokba csúszott autó miatt félpályás lezárás van a 84-es főúton. Az ország több részén is előfordulnak lezárások áradás miatt, de több új útszakaszt is átadtak – tájékoztat a Magyar Nemzet az Útinform alapján.

A 84-es főúton a 30-as kilométernél, Zalagyömörő térségében egy személyautó árokba hajtott. Félpályás korlátozás van érvényben.

Áradások miatt több utat is lezártak.

Komárom-Esztergom vármegyében a 11 326-os jelű, Esztergomot és az országhatárt összekötő út rakparti szakaszát az 1-es és a 2-es kilométer között zárták le a Duna áradása miatt. Vas vármegyében a Répce folyó áradása miatt a 8631-es jelű, Vasegerszeget és Nagygeresdet összekötő utat Nagygeresd és a 86-os főút között zárták le. Nógrád vármegyében a 2209-es jelű, a határhídhoz vezető utat Őrhalomnál zárták le az Ipoly áradása miatt.

Átadtak a forgalom számára  több új utat is.

Nógrád vármegyében Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötő utat adták át, illetve a Maconkára vezető összekötő út egy újabb szakaszát. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os főút elkerülő szakaszán a 260-as főutat Kazincbarcika, Berente és Sajószentpéter között adták át. Az M3-as autópályán a 187-es kilométernél lévő M35-ös autópálya csomópontjában új felhajtó ágat nyitottak meg Vásárosnamény felé. Ugyanebben a csomópontban, akik az M3-ason Budapest felé haladnak, már le tudnak hajtani az M35-ös autópályára Berettyóújfalu irányába.

Az útburkolati és látási viszonyok is javulnak.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata többnyire száraz vagy felszáradóban van, de előfordulnak nedves, illetve sónedves szakaszok is. Pest és Békés vármegyében lehetnek vizes fő- és mellékúti szakaszok. Velence térségében köd nehezíti a közlekedést, máshol jók a látási viszonyok. Az ünnepi kamiontilalom kedden este tíz óráig lesz érvényben. Szilveszterkor december 30-án este tíz órától január 1-jén este tíz óráig tart majd a kamiontilalom.

Megkezdték az alsó rakpartokon hagyott járművek elszállítását Budapesten

A Duna emelkedő vízszintje miatt megkezdték a lezárt, kedden várhatóan több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakparton hagyott gépjárművek elszállítását – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a katasztrófavédelem segítségével helyezi át a járműveket azok épségének megóvása érdekében.

Elszállítás előtt a FÖRI munkatársai megpróbálják felvenni a kapcsolatot az üzembentartóval, ha az bejegyeztette a gépjármű-nyilvántartásba a telefonos elérhetőségét. 

Ennek hiányában, vagy ha az üzembentartó bármilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, a gépjárművet biztonságos helyre szállítják.

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-s telefonszámán vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek oldalon kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában