Védekezés

2023.12.11. 23:02

Ismét lehet regisztrálni koronavírus elleni oltásra

A 48. héten majdnem 250 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel.

MW

Beoltanak egy férfit az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerõsítõ oltásként - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Valószínűleg ezért van az, hogy megint lehet regisztrálni koronavírus elleni oltásra az EESZT rendszerében – szúrta ki a Portfólión a Magyar Nemzet. Ugyanakkor akinek már négy oltása van, azt a rendszer nem engedi regisztrálni.

Az oltás egyébként 12 éves kortól gyerekek számára is elérhető, például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben. Az oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm) az oltóponton választható ki, nem az EESZT rendszerében, az orvosi ajánlást figyelembe véve.

Negyedik oltásra azok jogosultak, akiknek van tajszámuk, 18 éven felüliek és Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő) már részesültek, illetve akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább négy hónap – fűzte hozzá a portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában