Az Igazság órája

2023.11.12. 10:05

Szét akarják verni a nyugati civilizációt

Kétféle kommunista van: a gonoszok (a vezetők) és a hülyék, akik saját maguk ellen dolgoznak.

MW

Palesztinokat támogató tüntetõk Berlinben 2023. november 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Clemens Bilan

A Kristályéjszaka után 85 évvel senki nem gondolta volna, hogy ismét Dávid-csillaggal jelölik meg zsidók otthonait Berlinben és zsinagógák ellen követnek el robbantásos merényleteket, mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója.

 Egyelőre még nincs áldozata a történteknek, de ki tudja, hogy meddig marad ez így?

 – tette fel a kérdést. 

Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója hangsúlyozta: 

már az Izrael elleni terrortámadás előtt érezhetően növekedett az antiszemitizmus Nyugat-Európában, egyértelműen a migráció miatt. 

Németországban a közelmúltban egy felmérésre a válaszadók 52 százaléka mondta azt, hogy erősödő zsidóellenességet tapasztal, Franciaországban pedig 80 százalék volt az arány, ismertette. 

Mindezek ellenére mi nem készítünk jelentést arról, hogy milyen elképesztő mértékű az antiszemitizmus ezekben az országokban

 – emlékeztetett a Judith Sargentini-féle európai parlamenti jelentésre, amely szerint Magyarországon „tombol” az antiszemitizmus, ami sem akkor, sem ma nem igaz.

Ennek az együttélési nehézségnek, ennek a terrorsorozatnak, amelyet az elmúlt tíz évben tapasztalhattunk az eszmei felelősei a kommunisták (akik szociáldemokratáknak és zöldeknek is nevezik magukat)

 – jelentette ki Törcsi Péter. Ők azok, akik ezt az egész őrületet kitalálták Marx idején, és azóta sem lanyhult a kedvük, hogy tönkretegyék az európai civilizációt. 

Mint mondta: 

jól fogalmazott Lenin, hogy kétféle kommunista van. A gonoszok, akik a vezetők és az ideológiai teoretikusok, mint Lenin, Marx, Karl Popper és Gramsci és vannak a hülyék, akik pedig most az egyetemi kampuszokon tüntetnek a nyugati világ megsemmisítéséért küzdő terrorszervezetek mellett. Azért dolgoznak szuicid módon, hogy hátba szúrják a saját civilizációjukat, amelynek egyébként ők is haszonélvezői. Mert a kalifátusban nincsen pride és queerek tüntetnek a Hamasz mellett.

Tóth Erik szerint amit most látunk, az a nyitott társadalom kultúrpolitikájának a totális kudarca. Mit mondott Popper vagy Gramsci: ha a különböző kulturális indentitásokat összekeverjük, akkor létrejön a konfliktusmentes társadalom, sőt, ezáltal a nemzetállami kereteket – amely szerintük minden bűn forrása – meg lehet haladni. 

Amit látunk most: október 7-e (az Izrael elleni terrortámadás óta) a nyílt társadalomban élő Nyugat-Európa megbolondult

 – fejtette ki a kutatási igazgató.

A műsort itt nézhetik, hallgathatják meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában