Határozott vélemény

2023.10.29. 07:55

Donald Trump Orbán Viktorról: „Ő a főnök, ez nem is kétséges”

„Ő egy nagyon erős ember” – fogalmazott a korábbi amerikai elnök a magyar miniszterelnökről.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Az Alapjogokért Központ delegációja a Republican Jewish Coalition rendezvényén élőben hallgatta végig az Egyesült Államok 45. elnökének beszédét, amelyben méltatta Orbán Viktort, kiállt Izrael önvédelmének joga mellett, és egyértelművé tette, hogy újraválasztása esetén elkerüljük a világháborút, valamint ígéretet tett arra, hogy helyreállítja a békét a világban.

Az amerikai zsidó közösség és a republikánus törvényhozók közötti kapcsolat erősítését célzó szervezet éves nagygyűlésén

Donald Trump a magyar miniszterelnökről azt mondta, hogy „ő egy nagyon erős ember Magyarországról, ő a főnök, ez nem is kétséges.”

Felidézte továbbá azt is, hogy egy interjúban a kormányfő kifejtette, a problémák megoldására Biden távozása és Trump visszahívása lenne a megoldás.

A volt elnök és Orbán Viktor kölcsönösen támogatják egymást és egyetértenek abban, hogy a nyugati világ megmentéséhez a terror megfékezésén és a béke megteremtésén keresztül vezet az út, írja közösségi oldalán az Alapjogokért Központ.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában