Az igazság órája

2023.10.01. 10:05

Dömötör Csaba: van olyan akkumulátorgyár ellen balhézó csoport, amely az elmúlt években 2,2 millió dollárt kapott (videó)

Két csoportra oszthatók a magyar érdekekkel ellentétes álláspontot képviselők: a hasznos hülyékre és a gazemberekre.

MW

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Intenzív őszre számítunk és annál is intenzívebb tavaszra, aminek a fő oka, hogy közeledik egy választás, és benne vagyunk egy sokféle válsággal terhelt időszakban, ahol egyszerre hat-hét nagy vita határozza meg nemcsak a magyar, hanem az európai közéletet – mondta el Dömötör Csaba Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában. A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese kifejtette: ilyen vita, hogy hogyan viszonyuljunk a háborúhoz, a kiürülőben lévő uniós költségvetéshez, Ukrajna EU-tagságához vagy a migrációs paktumhoz.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: 

miközben hazánk nem kap meg nekünk járó uniós forrásokat, Brüsszel fizet olyan aktivista csoportokat, akiket korábban a Soros szervezetek támogattak és politikai kampány-jellegű tevékenységet folytatnak országosan vagy helyben. 

Van Debrecenben olyan az akkumulátorgyár ellen balhézó aktivista csoport, amely ez elmúlt években 2,2 millió dollárt (majdnem egymilliárd forintot) kapott. Itt nemcsak több százezer ember megélhetése a tét, hanem az ország jóléte is. Ugyanis az EU az elektromos járművekre tett, ahol ez az ipar megépül, ott lesz jólét – fejtette ki. A beruházásokért óriási verseny indult. 

Azzal nincsen baj, ha egy állam a saját iparát szeretné helyzetbe hozni, azzal viszont gond van, ha valaki Magyarországon nem veszi tekintetbe, hogy mi az ország, a magyar emberek, a magyar gazdaság érdeke 

– tette hozzá a miniszterhelyettes.

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója elmondta: amióta az ellenzéki pártok nem elég ügyesek abban, hogy tematizálják a közbeszédet, politikai ügyeket dobjanak be a köztudatba, ezt a tevékenységet kiszervezték a civil és média világba. Hangsúlyozta: 

szuverenitás szempontjából ez azért veszélyes, mert nem magyar emberek, nem magyar cégek, nem magyar érdeket képviselő, nemzetközi érdekeket kiszolgáló hálózatok próbálják befolyásolni a magyar közvéleményt. Ezek mögött a szervezetek mögött egyértelműen külföldi érdek van 

– fejtette ki.

Az operatív igazgató szerint 

két csoportra oszthatók, akik a magyar érdekkel ellentétes álláspontot képviselnek: vannak „a hasznos hülyék”, akik nem tudják, hogy miért csinálják, csak politikailag utálják azt a gondolkodásmódot, amit a magyar kormány képvisel. És vannak a gazemberek, akik magyar állampolgársággal rendelkeznek, és tudva tudják, hogy mit csinálnak: az országuk gazdaságának ártanak. 

Ha politikusok, akkor magyar érdekek ellen szavaznak, ha pedig aktivisták, médiamunkások, akkor azért fogadják el a fizetésüket, hogy akadályozzák a saját hazájuk gazdasági fejlődését – mondta el Törcsi Péter.

Az Igazság óráját itt hallgathatják meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában