Hétköznapi hősök

2023.10.16. 13:09

Ajándékkal, nyereményjátékkal várja az először vért adókat az Országos Vérellátó Szolgálat

Tedd meg az első hőstetted! mottóval biztatja az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Diákhitel Központ azokat, akik először adnának vért.

MW

Egy donor vért ad a budapesti BP1-es Plazmaferezis Állomáson 2015. június 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az OVSZ hétfői közleményében azt írta, a kampány során november 30-ig várják a "bátor és önzetlen véradókat, akik életük első hőstettére készülnek".

Véradásra jelentkezők száma Magyarországon 2000-2022 között
Forrás: KSH/MTVA Sajtóarchívum/MTI

A kampány célja a véradás és a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozásán túl az új véradók megszólítása is.

A közlés szerint tavaly csaknem 43 500-an adtak vért első alkalommal. A következő évek célkitűzései közé tartozik, hogy évente 50 ezer új donor csatlakozzon a véradók táborához.

Jelezték: a kampány ideje alatt az első alkalommal vért adó donorokat az OVSZ és a Diákhitel Központ meglepetés ajándékokkal várja az ország egész területén, valamint az érintett véradók automatikusan bekerülnek a kampány végén egy nyereményjátékba, amelyben értékes elektronikai eszközöket sorolnak ki.

Véradásra a vérellátó intézetekben, továbbá külső helyszíneken megszervezett véradásokon van lehetőség. A véradáskor el kell vinni a személyi igazolványt, a taj- és lakcímkártyát. Vért csak az adhat, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 61. életévét, testsúlya eléri a 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát.

A kampányról, valamint az első véradáshoz szükséges további információkról bővebben az ovsz.hu/elsohostettem oldalon lehet tájékozódni, a véradási időpontok és helyszínek pedig az ovsz.hu/idopontfoglalas címen érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában