Botrányos eljárás

2023.09.07. 09:00

Több mint százéves, magyar alapítású helyi sportegyesület alól húzta ki a földet a munkácsi önkormányzat

Újabb megdöbbentő, magyarellenes intézkedésről számol be a Magyar Nemzet: Munkácson ezúttal egy helyi sportegyesület területének eladása mellett döntött az Andrij Baloga polgármester vezette testület.

MW

Munkácson egyre több a magyarellenes intézkedés

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

A munkácsi várról a Turul eltávolítása, a magyar nyelvű iskola magyar igazgatójának leváltása, a megalázó és az őshonos kárpátaljai magyarság kisebbségi jogait sárba tipró évnyitó után újabb botrány körvonalazódik. A több mint százéves, magyar alapítású helyi sportegyesület alól húzta ki a földet az Andrij Baloga vezette önkormányzat - számol be róla a lap.

A magyar igazgató helyett kinevezett ukrán, magyar nyelvet nem beszélő Maria Pauk hosszú évekig óvónőként dolgozott. Kellő tapasztalata, szakmai hozzáértése nincs, vannak viszont kapcsolatai. Új információ, hogy abból a faluból, a munkácsi járásban lévő, alig ezer lelket számláló Dávidfalváról származik, ahonnan a ma Kárpátalját uraló, a munkácsi Turul-szobrot ledöntető Baloga család, pontosabban klán

A Magyar Nemzet megbízható forrásból származó információi szerint a magyarellenes bosszú mellett egy másik cél is vezérli a Baloga-klánt. Ez pedig a pénz, a nagy pénz. 

A magyar nyelvű oktatás fokozatos leépítése, majd a diákok szélnek eresztése után eladnák az iskola patinás épületét, ami Munkács központjában van. Nem ez lenne az első földdarab, ami ingatlanspekulációnak esne áldozatul. A magyarok által alapított Munkácsi Sport Egyesület (MSE) létesítményeit már régen privatizálták, de maga a föld a városé maradt. 

Mostanáig. Andrij Baloga polgármester és köre már többször nekirugaszkodott, hogy eladja az ingatlant, de eddig ezt a képviselők leszavazták. 

A legújabb képviselő testületi ülésre azonban már csak Andrij Baloga és támogatói jutottak be, a többieket, köztük a magyarokat, egyszerűen kizárták. A meghirdetett időpontnál hamarabb zárták be az ülésterem ajtaját, elé pedig biztonsági őröket állítottak.

- ismerteti a Magyar Nemzet.

Az 1800-as évek vége felé alapított magyar sportegyesületnek ezzel vége. A focipályák, a teniszpályák, az úszómedence helyére valószínűleg lakópark kerül. 

A részletekről IDE kattintva olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában