Reakció

2023.09.01. 16:56

Érzékenyítés 444 módra, mindig egyre lejjebb

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) megdöbbenve tapasztalja, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során – hangsúlyozta a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében az MNMSZ, arra reagálva, hogy egy mai cikkében a 444.hu az Origó főszerkesztőjét, Gábor Lászlót sértegette.

MW

A 444.hu az Origó főszerkesztőjét, Gábor Lászlót sértegette cikkében

Forrás: Wikipedia

A médiaszövetség szerint a cikk ki tudja, honnan szerzett előnytelen lesifotók felhasználásával és magánélete kiteregetésével támadja Gábor Lászlót, a főszerkesztő „tökéletes alakját” és „vadítóan dögös bájait” emlegetve, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ki a szerkesztőségvezető párja.

Mint fogalmaztak,

szövetségünket örömmel tölti el, hogy a 444-nél, valamint az azt kiadó Magyar Jeti Zrt. igazgatóságában mindenki tökéletes testalkattal bír, de úgy gondoljuk, ennek nincs befolyása arra, hogy milyen szakmai munkát végeznek. Hisszük ugyanis, hogy sem a testalkat, sem a magánélet nem képezheti szakmai kritika alapját sem a 444-nél, sem sehol a magyar sajtóban.

A médiaszövetség ekképpen folytatta: azt tartják, a humor ellenzéki műfaj. Az viszont biztos, hogy kell hozzá némi műveltség és intelligencia, ennek hiányában ugyanis puszta taplóság lesz az eredmény, amely a szánalmas szennylapok sajátja – mutattak rá. 

Kitértek arra is, hogy a nemrég felröppent hírek szerint egy „toxikusan zaklató magatartást” tanúsító vezető miatt távozott több munkatárs a 444-től. A kiadó akkor az ügyről azt közölte: „A mélyebb megértés, tanulás, és a konfliktusaink feloldását célzó további átalakítások érzékenyre tervezett folyamatát megkezdtük” (sic.).

Csak jelezni szeretnénk, láthatóan nem jó az irány. A body shaming, a mások magánéletében való vájkálás a szakmai érvek helyett, a tény, hogy az eddig propagandablogban dolgozók most már egy szennylap munkatársai, valószínűleg nem javít a munkavállalók hangulatán

– húzták alá.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség ezért követeli, hogy a 444 szerkesztősége távolítsa el a szóban forgó cikket, és tegye egyértelművé, hogy elutasítja a megalázás és a megszégyenítés minden formáját. Felhívják továbbá a már csak papíron létező Magyar Újságírók Országos Szövetségét (MÚOSZ), hogy amennyiben tagjaik között maradt még újságíró, indítson etikai vizsgálatot az ügyben – olvasható a közleményben.

A történtek kapcsán a Magyar Nemzet a MÚOSZ elnöke, Kocsi Ilona állásfoglalását kérte, továbbá arról érdeklődött, hogy megengedheti-e magának egy hírportál, hogy ilyen stílusban írjon egy vezető médium főszerkesztőjéről, illetve, hogy az abban olvasható sértegetések nem ütköznek-e az etikai kódexben megfogalmazott pontokkal. Amennyiben érkeznek válaszok, a lap beszámol majd róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában