Amerikai befolyás

2023.09.27. 07:25

Eddig nem ismert részletek derültek ki a guruló dollárok útjáról

Tényfeltáró sorozat indul a Magyar Nemzetben, amelyből döbbenetes kép rajzolódik ki a magyar belpolitikai életre gyakorolt amerikai befolyásról.

MW

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke a Merre tovább, melyik úton? Vita az ország helyzetéről című pódiumbeszélgetésen a Tranzit politikai fesztiválon Tihanyban 2023. augusztus 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Bő egy éve derült fény a nagy nyilvánosság előtt arra, hogy az Egyesült Államokból dollármilliókkal támogatták a 2022-es országgyűlési választásokra készülő hazai baloldalt. Miután Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje elszólta magát a még tavaly nyáron is a mozgalmához guruló dollárokról, hatósági vizsgálatok indultak, a magyar titkosszolgálatok is akcióba léptek, hogy felderítsék, milyen úton-módon és kik finanszírozták mintegy négymilliárd forinttal a baloldalt – írja a lap, hozzátéve, hogy a következő napokban olyan információkat osztanak meg az olvasókkal, amelyeket eddig ebben a formában és összefüggésekbe ágyazva még nem publikáltak a sajtóban.

A részletekről ITT olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában