MCC-bázis Erdélyben

2023.07.25. 08:51

Orbán Viktor: tovább erősítjük a nemzeti összetartozást! (videó)

Hétvégén új erdélyi képzési központot nyitott a Mathias Corvinus Collegium, a kormányfő erről osztott meg fotóalbumot és egy videót kedden a Facebook-oldalán.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök a székelyföldi Veresszéken

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Új MCC-bázis a székelyföldi Veresszéken. Tovább erősítjük a nemzeti összetartozást!

– írta Orbán Viktor keddi bejegyzésében, amelyhez fényképeket is csatolt.

Amint arról korábban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is tájékoztatott, a kormányfő még szombaton délután, a tusnádfürdői nyári szabadegyetemen elmondott beszéde után látogatott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Kászonjakabfalva mellett létesített képzési központjába.

A veresszéki egykori borvízház Kós Károly által 1926-ban tervezett épületének megtekintése után Orbán Viktor találkozott az MCC erdélyi és magyarországi diákjaival, akik az európai politika sajátosságairól, a magyar nemzeti érdekérvényesítés lehetőségeiről, a politikusi hivatás kihívásairól, könyv- és filmélményeiről is kérdezték a kormányfőt.

Orbán Viktor később egy videót is megosztott a látogatásról:

 

Elit katonából világsztár: Lior Raz tart előadást az MCC Feszten

Megírtuk, idén július 27–29. közötti rendezik meg a Mathias Corvinus Collegium fesztiválját, az MCC Fesztet Esztergomban.

 

A fesztiválnak több ismert előadója lesz, köztük az izraeli exkommandós, a Fauda című sorozat főszereplője, Arnold Schwarzenegger egykori testőre, Lior Raz – hívja fel a figyelmet a Mandiner.

 

A Fauda (ami arabul káoszt jelent) az Izraeli Védelmi Erők egy olyan osztagáról szól, akik megtanulnak arabul, felveszik a muszlim szokásokat, majd elvegyülnek a terroristák között. A sorozat elképesztő népszerűségnek örvend nemcsak Izraelben és a nyugaton, de az arab világban is. Sikerének része, hogy képes úgy beszélni az izraeli–arab konfliktusról, hogy közben emberarcot ad a szereplőknek, és mégsem foglal erősebben állást, mint az egy izraeli filmtől elvárható. A filmsorozat emellett tabukat tör meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában