Gyász

2023.07.04. 19:31

Elhunyt Győri Béla újságíró

A Herczeg Ferenc-díjjal kitüntetett újságíró nyolcvan éves volt.

MW

A Duna Médiaszolgáltató által 2019-ben alapított Herczeg Ferenc-díjjal idén kitüntetett Gyõri Béla újságíró, a Krónika volt rovatvezetõje, a Vasárnapi újság egykori fõszerkesztõje az elismeréssel budapesti otthonában 2020. november 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

A Herczeg Ferenc-díjjal kitüntetett újságírót, a Krónika volt vezetőjét, a Vasárnapi újság egykori főszerkesztőjét életének nyolcvanadik évében, kedd délelőtt érte a halál – adta hírül a Magyar Fórum.

„Fájdalommal, megtört szívvel búcsúzunk kedves, hűséges barátunktól, harcostársunktól, Győri Bélától” – fogalmaznak.

Győri Béla 1965-ben kezdett újságírással foglalkozni, 1987-ben száműzték a Krónika vezetői székéből, és egy vasárnap délelőtti műsort, a Vasárnapi újságot bízták rá – idézi fel az újságíró pályafutását az Index. Már az első – 1987. november 1-jei – adás után a neve összeforrt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorával, amely a csatorna leghallgatottabb magazinja lett, egészen 1991-ig. 

Később csatlakozott a Magyar Igazság és Élet Pártjához, amelynek a szóvivője lett, majd folyamatosan publikált a kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg, MDF-, majd MIÉP-alapító Csurka István lapjában, a Magyar Fórumban.

Győri Béla a cigánypasztorációt bemutató riportjaiért II. János Pál pápa elismerését is kivívta.

2020-ban kapta meg a közmédia Herczeg Ferenc-díját.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában