Magyarság

2023.06.14. 23:10

Rekordot döntött a Határtalanul középiskolai vetélkedő résztvevőinek száma

Több mint 160 ezer magyarországi és külhoni diák vett részt a nemzetpolitikai államtitkárság szervezésében zajló Határtalanul középiskolai vetélkedőn, amelynek nagydöntőjét szerdán tartották.

MW

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Határtalanul program új pályázati kiírásairól a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. épületében 2023. május 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte:

a több héten át tartó versenyen a résztvevők – magyarországi és külhoni középiskolások – számos témakörben, így a magyar kultúra, történelem, néprajz, földrajz területén, valamint a magyarságot érintő kérdésekben mérték össze tudásukat.

A verseny idei résztvevőinek száma minden rekordot megdöntött: több mint 160 ezer diák kapcsolódott be a játékba. A döntőbe 37 csapat jutott, 18 Magyarországról, 19 pedig a határon túlról.

Az online nagydöntő résztvevőit köszöntve Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta:

túlzás nélkül kijelenthető, hogy a Határtalanul! program és a Határtalanul középiskolai vetélkedő mára az egyik legfontosabb nemzetpolitikai program.

Nemcsak élmény, nemcsak vetélkedő, hanem a nemzeti összetartozást erősítő közösségkovácsoló erő, amelynek köszönhetően egyre javulnak a kapcsolatok a magyarországi és a határon túli fiatalok között – fogalmazott.

Az államtitkár gratulált minden döntős csapatnak, és arra kérte a fiatalokat, hogy a verseny lezárulta után is őrizzék meg a játék során kialakult kapcsolatokat, barátságokat.

A vetélkedő első helyezettje holtversenyben a budapesti Eötvös József Gimnázium 10. b osztálya és a Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. k osztálya lett. A második helyen a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium csapata, a harmadik helyen pedig a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum osztálya végzett.

A Határtalanul középiskolai online vetélkedőn első helyet elérő csapat 1 millió forint pénzjutalomban részesül, emellett a szervezők több mint 1000 további jutalmat és ajándékot osztanak ki a versenyzők között. A nagydöntőbe jutott osztályok felkészítőtanárai 100 ezer forint ösztöndíjban részesülnek csapatonként, a legjobb csapatok pedig augusztus végén részt vehetnek a noszvaji Honfoglaló táborban – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában