Miért nem vállalják?

2023.05.02. 21:01

A szombathelyi polgármester állítja, nem találkozott Gyurcsánnyal

Czeglédy pozíciója a közgyűlésen múlik.

Gyurcsány Ferenc és Czeglédy Csaba

Forrás: Vaol.hu

Fotó: Cseh Gábor

A Vaol értesülései szerint személyesen egyeztetett Gyurcsány Ferenc és Nemény András a szombathelyi polgármester jelöltségéről, ám úgy tűnik: a városvezető nem fogadta jó szívvel az erről szóló cikket. Megkeresésükre Nemény András ismét pártlapozott egyet, és sérelemdíjfizetést is emlegetett, amit jótékony célra költ, egyben leszögezte: "

A Vas Népe állításaival ellentétben Gyurcsány Ferenc nem járt a polgármesteri hivatalban áprilisban és nem tárgyaltam vele az elmúlt időszakban sem"

- közölte. 

Mindebből egyelőre hivatalosan nem tudták meg, milyen módon és minek köszönhetően kapták meg akkor a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc támogatói nyilatkozatát a szombathelyi baloldali politikusok.

Azt viszont leírta a polgármester: az Éljen Szombathely! önmagában és pártlogók nélkül fog indulni a 2024-es önkormányzati választásokon, a jelöltek bemutatását pedig később tervezzük". 

Nemény András válaszában ugyanakkor azt is tudatta: "A tisztségviselőkről a választást követően a közgyűlés dönt majd, dr. Czeglédy Csaba egyéni győzelme esetén továbbra is a szociális bizottság elnökeként folytatja munkáját. Tesszük a dolgunkat, Szombathelyért dolgozunk!" - zárta közleményét a politikus. 

Megkérdezték azt is, a baloldali polgármesterjelölt részt vesz-e Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára árnyékkormányának május 8-ai nagyrendezvényén, ám erre egyelőre nem kaptak választ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában