Határvédelem

2023.02.03. 13:00

Orbán Viktor: a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Közösségi oldalán üzent a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Facebook-oldalán Orbán Viktor azt írta: 

Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor a Twitteren is posztolt a témáról. A miniszterelnök az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek és Manfred Webernek, az Európai Néppárt elnökének üzenve azt írta:

Végre! Kedves Ursula von der Leyen és kedves Manfred Weber! Üdv a klubban! 10 éve küzdünk az erősebb határokért. Mint kiderült, nekünk, magyaroknak mindvégig igazunk volt. Védjük meg Európát!

A kormányfő azt kommentálta így, hogy sajtóhírek szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár-török határ védelmét nevezte a legfontosabb feladatnak az EU szárazföldi határainak megerősítésével kapcsolatban. Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője pedig úgy nyilatkozott, hogy kivételes esetekben kerítésekre is szükség van, és ezekhez uniós támogatást kell biztosítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában