Meggyőzés DK-módra

2023.02.11. 08:17

Gyurcsány fenyegetéssel próbálta rávenni az ellenzéki politikust, hogy azt tegye, amit ő mond

Gyurcsány Ferenc felhívott és megfenyegetett, hogy ha nem csinálom azt, amit ő mond, akkor tönkretesz erkölcsileg és anyagilag is – mondta Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetője. A baloldali civil szervezet önállóan indul a 2024-es önkormányzati választáson.

Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke beszél a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti kampánynyitó rendezvényén 2018. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

„Egy ellenzéki civil szervezet vagyunk, amely végigharcolta az elmúlt 12 évet, és azt a tanulságot vontuk le, hogy a magyar pártpolitikát az őrület jellemzi” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke, aki szerint ez a mentalitás a helyi, önkormányzati politikát is megmérgezi. Szerinte ezért nem tud együttműködni a főváros a kormánnyal, ezért állnak évtizedes projektek.

 

Őrület, ami a DK-s polgármesterekkel történt, hogy kaphattak volna valamennyi pénzt az államtól, ám erről nem is tárgyalhattak a pártlogika alapján, aminek a választók isszák meg a levét

– mondta az elnök arra utalva, hogy egyes DK-s kerületi és települési polgármesterek inkább nem tárgyaltak a kabinettel a nekik juttatandó forrásokról. 

A Magyar Nemzet azt írja, Székely Sándor szerint a Szolidaritást nem zavarja, hogy önálló indulásuknak esetleg negatív visszhangja lehet a baloldali pártok között. Megjegyezte: az elmúlt évtizedben számos pártnak a kampányában aktívan segített a Szolidaritás Mozgalom. 

„Aztán sem az önkormányzati választás, sem az EP-választás kapcsán nem voltak hajlandók velünk megállapodni, a politikai mozgásterünket is szűkítették és amikor ebből elkezdtünk kicsúszni, akkor 

Gyurcsány Ferenc felhívott és megfenyegetett, hogy ha nem csinálom azt, amit ő mond, akkor tönkretesz erkölcsileg és anyagilag is

– mondta Székely Sándor a DK-val való együttműködésük végét illetően.  

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédének legfontosabb gondolatát értékelve Székely Sándor úgy fogalmazott: 

a pártlogikában utazó ellenzéki törzsközönségnek a mondása ez: aki nincs velünk, az ellenünk van. 

A civil szervezet elnöke hozzátette: a Demokratikus Koalíció azzal a problémával fogja szembetalálni magát, hogy ez egy egyre szűkülő közönség.

A Magyar Nemzet teljes, cikke további részletekkel ITT olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában