DK-s érdekek

2023.02.01. 10:58

Célkeresztbe állította a Varju Lászlót elítélő bírót Czeglédy Csaba

Elárasztották Czeglédy Csaba közösségi oldalát a Fővárosi Törvényszék bíróját gyalázó kommentek, miután a szombathelyi képviselő leírta véleményét a Varju László DK-s politikust bűnösnek kimondó ítéletről.

Czeglédy Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Mint megírtuk, Varju Lászlót garázdaságban és a választás rendje elleni bűntettben találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék az MTVA Székházban történt 2018-as botrány miatt.

Ezt az ítéletet véleményezte a DK támogatását élvező Czeglédy Csaba közösségi oldalán hétfőn: 

A bíró a hatalom érdekének megfelelően garázdaságnak ítélte meg, hogy Laci a vele, mint hivatalos személlyel szemben egyébként törvénytelenül intézkedő fegyveres biztonsági őrökkel dulakodott, miközben őt azok a földre ráncigálták, majd ráültek 

idézte Czeglédyt a vaol.hu. Később Czeglédy azt is hozzátette: „A Fidesz az ügyészség felhasználásával azt akarja elérni, hogy ellenzéki pártok ne merjenek egymással a választások előtt egyeztetéseket folytatni. A Fővárosi Törvényszék bírája pedig ehhez asszisztált”.

A bejegyzésben Czeglédy a bírót nem nevesítette, nevét „csak” kommentben írta le, hozzátéve: ő hozta meg ezt a „szégyenletes döntést”. Meglepődünk-e ezek után, hogy a Fővárosi Törvényszék bírója a kommentelők céltáblájává vált? Több, barátinak semmiképp sem mondható hozzászólás olvasható a politikus közösségi oldalán. Egyikük vérbírót emlegetett, mások szerint szégyen, ami itt folyik, a bírói döntéssel a hatalomnak akarnak megfelelni.

 

Persze nincs új a nap alatt: nem ez az első eset, amikor Czeglédy egy kedvezőtlen döntést úgy próbál beállítani, hogy amögött politikai indíttatást sejtet. 

 

Emlékezetes marad, hogy a 2017-es őrizetbe vételekor eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaira nyílt közgyűlésen utalt úgy: pribékek. Az értelmező szótár leírása szerint a pribék „az elnyomó hatalom szolgálatában álló, mindenre kapható, mások elvesztésében, kínzásában hidegvérrel közreműködő személy”.  De a politikus „célkeresztjébe” Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is került már, akit Fidesz-kollaboránsként emlegetett.

A szombathelyi választókerület választási bizottságának elnökét, dr. Hollósy Tamást szintén élesen támadta. A nyugat.hu akkori beszámolójából tudhattuk meg: a választási bizottság ülésén „Czeglédy Csaba egy ponton kijelentette, hogy az elnök elfogult, a Fidesz politikai érdekeit szolgálja és manipulálni akarja a bizottság tagjait”. Ismert, a portál alapításánál Czeglédy is ott bábáskodott. A Vas vármegyében köztiszteletben álló dr. Hollósy Tamást nem mellesleg azóta a Vas Megyei Ügyvédi Kamara tagsága nagy többséggel elnökének választotta, miközben Czeglédy továbbra is fel van függesztve az ügyvédi tevékenység gyakorlása alól.

Tavaly szeptemberben pedig az Ördög ügyvédje ügyben, amikor hatályon kívül helyezték a Czeglédy Csabát elmarasztaló büntetővégzést, azt írta a politikus: „Ígérem, el fog jönni annak az ideje, amikor fideszes gazdáikkal együtt a törvényeket két lábbal tipró ügyészek is el lesznek számoltatva”. Érdekes, hogy Czeglédy e végzés esetében – mint ahogy a nyertes helyreigazítási pereknél – sem vonta kétségbe az ítéletet hozó bíró függetlenségét. Ott éppen a fővárosi főügyész személye került terítékre, akit „Fidesz-csicskaként” emlegetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában