Munkában a baloldal

2022.11.15. 06:33

Ismét hazánk lesz a téma az EP-ben

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a baloldali európai parlamenti képviselők tűzön-vízen keresztül akarják vinni azt, hogy mi, magyarok semmiképpen ne kapjunk uniós pénzeket.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

– Ami a napokban zajlik és az előttünk álló egy hétben, tíz napban még zajlani fog az európai politikában, az egy újabb példátlanul durva politikai lökdösődés, indulatos és agresszív támadás Magyarország és a magyar emberek ellen a magyar és az európai baloldal részéről – emelte ki a lapnak Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője.

Úgy tűnik ugyanis, hogy a következő napokban Magyarország lesz a téma az Európai Parlamentben. Ezt előrevetítette az, hogy 

a Zöldek képviselőcsoportja már november 9-én, a brüsszeli mini plenáris ülés első ülésnapján kezdeményezte: vegyék napirendre a „magyar ügyet” a kondicionalitási eljárással kapcsolatban. Bár a képviselők többsége ezt végül nem szavazta meg, a magyar ellenzéki képviselők többsége azonban igen.

Ugyanakkor a téma nem került le a napirendről: vélhetően a november 21–24. közötti rendes plenáris ülésen lesz szó hazánkról.

Deutsch Tamás szerint 

a baloldali európai parlamenti képviselők tűzön-vízen keresztül akarják vinni azt, hogy mi, magyarok semmiképpen ne kapjunk uniós pénzeket: ugyanis nem tudják megbocsátani azt, hogy immár negyedik egymást követő alkalommal kétharmaddal győzött tavasszal a patrió­ta, polgári, kereszténydemokrata kormány. 

Az a szándékuk, hogy nyilvánvaló hazugságok árán is akkor keltsenek további politikai hisztériát Magyarország körül, amikor az Európai Bizottság dönteni fog a nekünk járó uniós pénzek folyósításáról. Szerinte ha olyan módon kívánnának Magyarországon bárkire is politikai nyomást gyakorolni, mint ahogy ezt az európai baloldal teszi az Európai Bizottság irányába, akkor arra itthon mindenki csak legyintene. – Az európai politika azonban nem így működik – hangsúlyozta az EP-képviselő. Szerinte 

a brüsszeli bürokrácia ahhoz igazítja a döntéseit, hogy mit ír a Politico vagy más baloldali sajtóorgánum. 

Deutsch elmondta, hogy a magyar és az európai baloldal azért indította az újabb heves politikai támadássorozatot hazánk ellen, mert az ő szemszögükből rosszul állnak a dolgok, mert megállapodás körvonalazódik az európai pénzek folyósításáról Magyarország és az Európai Bizottság között.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában