Egységben

2022.10.17. 19:36

Orbán Viktor a nemzetközi konzervatív pártszövetség vezetőivel tárgyalt

A Karmelita kolostorban tartott munkavacsorán arról tárgyaltak, milyen stratégiák és együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali, keresztény, konzervatív pártok rendelkezésére a jelenlegi helyzetben.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke és Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, a CDI alelnöke a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsora előtt a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tartott munkavacsorát a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az eseményen részt vett Andres Pastrana korábbi kolumbiai államfő, a CDI elnöke, Antonio Lopez-Isturiz főtitkár, Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, aki - Orbán Viktorhoz hasonlóan - a CDI egyik alelnöki tisztségét is betölti, Mario David korábbi EP-képviselő, Orbán Balázs politikai igazgató, Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Rahói Zsuzsanna miniszterelnöki főtanácsadó.

ORBÁN Balázs; JANSA, Janez; NÉMETH Zsolt; ORBÁN Viktor; GÁL Kinga
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a konzervatív pártokat tömörítő nemzetközi szervezet, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) vezető politikusai számára tart munkavacsorát a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én
Fotós: Fischer Zoltán / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A sajtófőnök közleménye szerint a munkavacsorán arról tárgyaltak, hogy milyen stratégiák és együttműködési lehetőségek állnak a jobboldali, keresztény, konzervatív pártok rendelkezésére a jelenlegi helyzetben, amikor az orosz-ukrán háború miatt világszerte, de legfőképpen Európában energiaválság, gazdasági visszaesés, infláció és a szankciós politika következményei sújtják az országokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában