Fórum

2022.10.10. 18:31

Magyar miniszterelnök: 2010 óta minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementünk

Orbán Viktor ezt előadásában politikai okokkal indokolta.

Orbán Viktor Berlinben

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország 2010 óta minden válságból, a 2008-2009-es globális gazdasági válságból, a migrációs válságból és a Covid-válságból is erősebben jött ki, mint ahogy belement - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben, a magyar-német gazdasági kapcsolatokról rendezett fórumon. 

A kormányfő ezt előadásában politikai okokkal indokolta. 

Mint felidézte, a gazdasági világválság idején Európában arról folytattak vitát, hogy a krízis konjunkturális vagy szerkezeti válság. A legtöbb európai ország azt konjunkturális válságnak tekintette - tette hozzá Orbán Viktor, majd azt mondta: "ezt az értelmezést sosem fogadtam el". 

A kormányfő kifejtette: ezzel szemben a gazdasági világválságot strukturális válságnak tekintette, amely mögött az van, hogy Európa folyamatosan veszíteni fog Ázsiával szemben, piacot, és így tovább. 

Orbán Viktor az erre adott helyes válasznak a mély strukturális reformot nevezte, majd hozzátette: 2010 után ennek megfelelően alakították át a magyar gazdaságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában