Előre menekülés

2022.09.23. 06:31

Több szocialista is átléphet a Gyurcsány-pártba

Dobrev Klára nemrég meghirdetett árnyékkormánya a 2024-es EP- és önkormányzati választásra átcsábíthatja a többi baloldali párt, elsősorban az MSZP még használható politikusait– vélekedett a Magyar Nemzetnek Kiszelly Zoltán.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Gyurcsány Ferencék nem véletlenül hangsúlyozzák, hogy egyes személyeket, nem pedig pártokat kerestek meg, hogy csatlakozzanak Dobrev Klára árnyékkormányához – mondta Kiszelly Zoltán arról, hogy az ominózus árnyékkormányban más párt tagjaként egyedül Szitka Péter, Kazincbarcika MSZP-s polgármestere kapott helyett. Mindeközben a szocialisták egyetlen EP-képviselője, Ujhelyi István is üdvözölte Dobrev árnyék-miniszterelnökségét.

Sőt, Ujhelyi a minap arról beszélt az ATV-ben, hogy a jelenlegi működési logika és belső struktúra mellett nehezen tudja elképzelni a jövőjét az MSZP-ben. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: az árnyékkormány megalakításával a DK az immár negyedszer megválasztott Orbán-kabinettel szemben akarja magát kommunikációs szinten pozícionálni, messze megelőzve ezzel a többi baloldali pártot.

Ez egyfajta előre menekülés, amivel Gyurcsány Ferencék meg akarják erősíteni vezető pozíciójukat a baloldalon a 2024-es EP-választásra. Ezzel kapcsolatban már közölték is, hogy nem lesz közös lista, önállóan indulnak. Így az MSZP nem, de a mandátumáért küzdő Ujhelyi István szinte biztosan tárgyalni fog a DK-val

– mondta Kiszelly, aki szerint az ugyancsak az EP-választás napján tartott önkormányzati választás kampányában jelentheti be Szitka Péter is, hogy Gyurcsányékhoz igazol. 

– Dobrev árnyékkormánya a 2024-es EP- és önkormányzati választásra átcsábíthatja a többi baloldali párt, elsősorban az MSZP még használható politikusait – mondta Kiszelly Zoltán. Hangsúlyozta: Gyurcsány Ferencék az átigazoló politikusokkal együtt a szavazóikkal is számolhatnak, ami akkor is létfontosságú lehet két év múlva, ha csupán egy-két százalékos többlettámogatást hoznak a DK számára.

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában