Rezsicsökkentés

2022.09.08. 14:55

Svéd lap: a svéd miniszterelnök egyszerűen ellopta Orbán tervét

Magdalena Andersson svéd szociáldemokrata miniszterelnök friss terve, hogy leválasztja az áramárakat a földgázétól, feltűnően hasonlít Orbán Viktor magyar miniszterelnök javaslatára – írja a svéd napilap alapján a Mandiner.

Svédország is bevezeti a rezsicsökkentést

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Henrik Montgomery

Ellopott egy javaslatot attól a férfitól, akit egyébként magához a Sátánhoz szokott hasonlítani


– írja a svéd lap. Andersson szeptember 2-án, pénteken tartott sajtótájékoztatót, ahol kifejtette, kilép a svéd választási kampányból, inkább az európai politikának szenteli magát, és megpróbál széles körű koalíciót létrehozni az EU-ban az alacsonyabb áramárak érdekében.

„Oroszország energiaháborút vív Európa ellen, és vissza kell vennünk az irányítást. A villamosenergia-árak és a gázárak szétválasztása egy teljesen új védelmi vonalat hoz létre” – mondja Andersson.

A svéd sajtó ugyanakkor azzal érvel, hogy a javaslat nem újdonság, Orbán Viktor már idén áprilisban ismertette ezt a tervet. A magyar kormányfő ezután több intézkedést javasolt az energiaválság kezelésére, köztük az áram árának függetlenítését a gáz árától – írja a Mandiner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában