Hagyomány

2022.09.02. 17:23

Idén is tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP frakciója

A felajánlásokat pénteken adták át az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (j2), Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (j) és Rétfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának vezetője (j3)

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: az együttműködés több évre nyúlik vissza az Ökumenikus Segélyszervezettel, egy olyan hagyomány, amit szeretnének idén is folytatni.

Különösen fontosnak tartotta, hogy minél több családnak nyújtsanak segítséget, akiknek nehézséget okoz a gyerekek iskoláztatása.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke utalva a segélyszervezet akciójára, miszerint Töltsük meg együtt 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját!, kiemelte: nem lehet kétezres számban maximálni azok számát, akik rászorulnak a felajánlásokra. A rászorulóknak bármikor jól jön a segítség - mutatott rá.

LATORCAI János; SIMICSKÓ István
Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke (b2), Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (b) és Rétfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának vezetője (b3) a KDNP parlamenti frakciója által rászoruló családoknak az iskolakezdéshez felajánlott tanszercsomagok átadásán az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában 2022. szeptember 2-án. A KDNP-frakció a segélyszervezet Töltsük meg együtt 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját! elnevezésű akciójához csatlakozva idén közel száz család iskolakezdését könnyíti meg. A tanszercsomagok iskolatáskát, tanszereket, füzeteket, íróeszközöket tartalmaznak
Fotós: Kovács Attila / Forrás: MTI

Rétfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának vezetője köszönetet mondott a felajánlásért, és egyúttal az esélyegyenlőségen alapuló iskolakezdés fontosságát hangsúlyozta.

Sikerült az előzetesen tervezett kétezer tanszercsomagot összeállítani, de újabb és újabb megkeresések érkeznek hozzájuk. Nemcsak tanévkezdéskor érkeznek kérések, hanem folyamatosan év közben is

 - tette hozzá.

Most közel száz család iskolakezdését könnyítik meg a KDNP frakciója által átadott tanszercsomagok, amelyek iskolatáskát, tanszereket, füzeteket, íróeszközöket tartalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában