Elismerő szavak

2022.09.03. 21:19

Gulyás Gergely: három évtizedes sikertörténet példája Vaskeresztes

Egy három évtizedes sikertörténet példája a magyar-oszták határ mellett található Vaskeresztes és környéke, ahol a vasfüggöny okozta elzártság, zsákfalvak helyett ma már rendezett, takaros települések találhatók, amelyek nem különböznek a határ túloldalán elterülő osztrák községektől - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Vaskeresztesen, a hagyományőrző szüreti rendezvény megnyitóján.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Gulyás Gergely kijelentette: a természeti környezet, a szőlő és a bor Isten adta adottság, amellyel a helyiek jól gazdálkodnak és ápolják a hagyományokat is.

Hozzátette: 

a térségben élők már megéltek nehéz éveket, és most ismét nehéz idők jönnek, amelyeken azonban összefogással, egymás segítésével túl tudunk lenni.

Vaskeresztesen magyar és németajkú a lakosság, több szomszédos településen pedig a horvát nemzetiséghez tartozók élnek.

Vaskeresztes nevezetessége jellegzetes vörösbora, az utóbbi évtizedekben pedig a horgászturizmus egyik célpontjává is vált a Pinka patakba visszatelepített pisztrángok miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában