Ideológiai ok

2022.02.05. 22:57

A Soros-szervezetek kezdeményezték, hogy külföldi választási megfigyelők jöjjenek az országba

A választásokat megfigyelő EBESZ-delegációt Soroshoz köthető NGO-k hívták be az országba.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) a teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését ajánlotta az április 3-i magyarországi parlamenti választásra.

A Népszavának hangsúlyozták, hogy mivel áprilisban több fontos választást is tartanak Európában (például Szerbiában és Franciaországban is),

valószínű, hogy végül korlátozott missziót sikerül megvalósítani.

A Telex már január középén megírta, hogy húsz NGO fordult az uniós testülethez

A hír kapcsán a Telex már január közepén arról írt, hogy húsz NGO fordul az uniós testülethez. Mint a portál fogalmazott, kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy az EBESZ ne „korlátozott missziót” küldjön az áprilisi parlamenti választások megfigyelésére, hanem, hogy a monitorozás ezúttal legyen teljes körű.

Soroshoz kötődnek

Az ügyre érdekes fényt vet, hogy a kezdeményező szervezetek szinte kivétel nélkül Soros György szervezetéhez, a Nyílt Társadalom Alapítványhoz, valamint Brüsszelhez köthetők – írja a Mandiner. 

Ezek között vannak, amelyeknél már a partnerek között felbukkan az Open Society Foundations, mint például

Több szervezetnél a közhasznúsági jelentésből derült ki, hogy kaptak támogatást Soros szervezetétől, ezek:

Végezetül találunk a listán olyanokat is, akik közvetetten kaptak támogatást Soros Györgytől. Így pédául

A kezdeményező civil szervezetek között szerepel a fentieken túl a MENŐK – Magyar Európai Nők Fóruma Egyesület, az Európai Bizottság támogatását élvező Levegő Munkacsoport, valamint az Amnesty International is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában