Kazah tüntetések

2022.01.09. 16:30

Ferenc pápa párbeszédet sürget, és imádkozik az áldozatokért

"Sajnálattal értesültem arról, hogy áldozatok is vannak a kitört tüntetések alatt" - mondta Szent Péter téri beszédében és áldásában az egyházfő.

Mély fájdalmát fejezte ki Ferenc pápa vasárnap a kazahsztáni összecsapások miatt, és mihamarabbi párbeszédet sürgetett, hozzátéve, hogy imádkozik az áldozatokért.

 

Ferenc pápa az Úrangyala-imádságot (Angelus) kísérő beszédében kifejezte reményét, hogy Közép-Ázsia legnagyobb országában mielőbb helyreáll a rend.

 

"Sajnálattal értesültem arról, hogy áldozatok is vannak a kitört tüntetések alatt" - mondta Szent Péter téri beszédében és áldásában az egyházfő.

 

"Imádkozom értük és a családjukért, és kifejezem abbéli reményem, hogy a párbeszéd keresése révén minél előbb visszatérjen a társadalmi igazságosság és a közjó" - tette hozzá.

 

Kazahsztánban napok óta heves összecsapások zajlanak tüntetők és a biztonsági erők között, és ezeknek több tucatnyi halálos áldozata van. Az erőszakos tüntetők több középületet kifosztottak és felgyújtottak. A cseppfolyós földgáz árának emelkedése miatt kezdődött tiltakozások országos rezsimellenes tömegmegmozdulássá szélesedtek.

 

A Szputnyik orosz hírügynökség a kazahsztáni egészségügyi minisztériumra hivatkozva azt jelentette, hogy a múlt héten összesen 164 ember, közöttük két gyermek halt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában